Finestrat segueix avant amb l’expansió de fibra òptica i arriba a les partides rurals de l’Alcàsser, la Foia, el Fondo i la Torre

L’Ajuntament aportarà 12.000€ per a col·laborar i fer costat al Club Taekwondo Finestrat
10/09/2021
Èxit de participació i d’acolliment de les activitats organitzades des de la Regidoria de Joventut de Finestrat
13/09/2021

Finestrat segueix avant amb l’expansió de la fibra òptica per a portar la connectivitat a tot el terme municipal. L’última fase d’implantació ha abastat les partides rurals de l’Alcàsser, el Fondo, la Torre i la Foia.

Segons va afirmar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “en el seu moment ens vam comprometre amb els veïns de Finestrat i especialment amb els quals viuen en les partides rurals a garantir la connectivitat. Hui dia i després d’experimentar una situació com la que ha portat la pandèmia i la necessitat de teletreballar per a moltes persones, aqueix compromís continua avançant amb 80 quilòmetres ja de fibra. De fet, acabem de culminar la 3a fase dels treballs per a implantar la fibra en les partides l’Alcàsser, el Fondo, la Torre i la Foia, on es troba el poliesportiu municipal que, a partir d’ara, també estarà dotat d’aquest servei. Amb tot això”, va afegir l’alcalde, “calculem que prop de 70 habitatges podran accedir a aquesta tecnologia tan demandada i amb una connexió a Internet com requereix el moment actual”.

L’alcalde va assenyalar que implantar la fibra òptica en nuclis urbans com la Cala, el Bulevard, les urbanitzacions o el centre històric “pot ser relativament fàcil”. “No obstant això, va afegir, “estem fent un esforç important perquè aquesta tecnologia també arribe a les partides rurals i les cases de camp. És cert que hi ha habitatges situats en zones molt complexes i de difícil accés on estem estudiant altres opcions de connectivitat com la Xarxa Wimax. No obstant això, la nostra intenció és continuar amb una 4a fase per a complir el nostre compromís: que a Finestrat la banda ampla siga una realitat de la qual es puguen beneficiar també els veïns de partides rurals”, va concloure l’alcalde.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

En les dues primeres fases de treballs en les zones rurals es va implantar la fibra en el Raval, Les Hortetes, Cantereria, Ramal de Loix, l’Alqueria, la Font del Molí i la Tapiada. I ara la fibra òptica ha arribat a la Torre, el Fondo, la Foia i l’Alcàsser. Actualment també es treballa en l’ampliació d’aquest servei en les noves urbanitzacions en construcció.

La instal·lació de la fibra òptica permet una connexió d’alta velocitat a Internet amb una major banda ampla i la possibilitat de tindre accés directe a la Smart Televisió. També millora considerablement la connexió i la cobertura en els dispositius de telefonia. Aquest accés permetrà la contractació de 2 velocitats, de 400 o 800 MB.

L’empresa encarregada d’instal·lar i gestionar aquesta infraestructura és Cloud Telecom, entitat a la qual es pot fer arribar la proposta per part dels veïns interessats (contacte: 965 020 404)

GABINET DE PREMSA (10.9.2021)