Finestrat se suma al moviment BANDERES VERDES per a augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre

El Centre Juvenil Finestrat va acollir la reunió comarcal de “Xarxa Jove” amb la visita del director de l’IVAJ, Jesús Martí
22/06/2022
Finestrat cedirà la Borsa de Treball Temporal de Policies Locals per a reforçar la plantilla de 7 ajuntaments d’Alacant i València
22/06/2022

FINESTRAT VA RECOLLIR EN 2021 MÉS DE 163.000 QUILOS DE RESIDUS D’ENVASOS DE VIDRE, 20.000 QUILOS MÉS QUE EN 2020

Des de l’Ajuntament de Finestrat s’han sumat a la 3a edició del “Moviment Banderes Verdes” que impulsa Ecovidrio amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre en la localitat i, especialment, en el sector hostaler durant la temporada estival. El regidor de Medi Ambient, David Alarcón, i el tècnic de l’àrea, Felipe Martínez, van estar a la Cala per a donar el tret d’eixida a aquesta campanya que es desenvoluparà fins al 31 d’agost per tota la localitat.

En paraules del regidor de Medi Ambient, David Alarcón, “un estiu més anem de la mà de ECOVIDRIO per a intentar, entre tots, evitar l’acumulació de residus de vidre en els abocadors. És important separar per a reciclar, sobretot per part de l’hostaleria que és el sector que més envasos de vidre genera a l’estiu. I aconseguir un canvi real per a reduir les emissions de CO₂ i protegir el nostre planeta”.

La 3a edició del moviment Banderes Verdes comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Finestrat i 20 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a aquesta finalitat.

La campanya es desenvoluparà fins al 31 d’agost i contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

En 2021, els ciutadans de Finestrat van reciclar 163.064 Kg de residus d’envasos de vidre, 20.000 més que l’any anterior. Amb més de 71 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 64 habitants. “Per a enguany esperem incrementar aqueixes xifres de reciclatge i tant de bo també aconseguir la Bandera Verda, guardó amb el qual Ecovidrio reconeix aquest esforç dels municipis a nivell nacional”, va assenyalar el regidor, David Alarcón.

Des del consistori es donarà particular difusió al moviment Banderes Verdes amb elements de publicitat exterior com a opis, també cartelleria física i, en Internet, a través de la pàgina web i les xarxes socials institucionals.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers la seua labor, Ecovidrio reforçarà la contenerització i entregarà mitjans de manera gratuïta per al transport dels residus. Amb un equip sobre el terreny format per quasi 100 persones, l’entitat recorrerà un a un els establiments per a oferir formació ambiental i fomentar mesures d’economia circular entre els participants. A més, realitzarà un control dels volums d’ompliment per a reforçar les rutes de recollida si és necessari.

Gràcies al moviment Banderes Verdes en 2021 es van recollir 31.045 tones d’envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants, el posterior reciclatge de les quals va aconseguir evitar l’emissió de 17.700 tones de CO₂, com ara retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

(GABINET PREMSA. 19.6.2022)

+ SOBRE ECOVIDRIO

I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les nostres costes

Ecovidrio ha posat en marxa el primer estudi de camp per a conéixer el nivell d’implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners en la Comunitat Valenciana.

Les enquestes les realitzaran educadors ambientals de manera presencial durant el mes de juliol i aconseguirà un univers de 2.315 establiments entre bars, quiosquets i restaurants de la Comunitat Valenciana.

Alguns dels àmbits que s’analitzaran seran la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica o el consum responsable. En un context d’emergència climàtica, serà possible comptar amb una fotografia del sector en aquest àmbit i compartir casos d’èxit i bones pràctiques escalables.

En finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà als establiments més madurs en la gestió ambiental de la seua activitat.

Banderes Verdes: es consolida el moviment a favor de la sostenibilitat en les nostres costes

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de quasi 15.000 establiments hostalers.