Finestrat se suma al moviment “Banderes Verdes” d’ECOVIDRIO per a augmentar la recollida selectiva d’aquests envasos

Aquest dissabte arriba a la Cala de Finestrat el musical “Érase una vez…”
15/07/2021
Finalitzen els cursos de natació amb el lliurament de medalles als més de 70 participants
19/07/2021

EL REGIDOR DE MEDI AMBIENT, DAVID ALARCÓN, I L’EDIL DE MANTENIMENT, TOMÁS SELLÉS, VAN PRESENTAR AQUESTA CAMPANYA D’ECOVIDRIO QUE TÉ COM A PRINCIPAL DESTINATARI EL SECTOR DE L’HOSTALERIA LOCAL

Des de l’Ajuntament de Finestrat s’han sumat al “Moviment Banderes Verdes” que impulsa Ecovidrio amb l’objectiu de potenciar la recollida selectiva d’envasos de vidre en la localitat. Per a presentar aquesta iniciativa el regidor de Medi Ambient, David Alarcón, i l’edil de Manteniment i Neteja viària, Tomás Sellés, van estar hui a la Cala al costat de Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. “Des de Finestrat volem aportar el nostre granet d’arena per a sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i augmentar la recollida selectiva dels envasos de vidre per a reduir les emissions de CO₂ i protegir el nostre planeta”. Per part seua, Roberto Fuentes, ha destacat que “aquest estiu és una oportunitat per a la recuperació sostenible i responsable, una oportunitat perquè l’hostaleria i els municipis transiten cap a un model més verd i circular. I des d’Ecovidrio, com sempre hem fet, estarem al seu costat amb campanyes com a Banderes Verdes que reconeixen el compromís ambiental de les localitats costaneres amb gran afluència de visitants i concentració hostalera”.

En 2020, els ciutadans de Finestrat van reciclar fins a 143.774 kg de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 20,2 Kg/habitant. Amb més de 111 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 64 habitants. “Per a enguany esperem incrementar aqueixes xifres i tant de bo també aconseguir la Bandera Verda, guardó amb el qual Ecovidrio reconeix aquest esforç a nivell nacional”, va assenyalar el regidor, David Alarcón.

50 establiments hostalers de Finestrat s’han sumat a aquesta campanya “i junts intentarem incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre per a aconseguir 1 de les 2 banderes verdes que concedeixen en tota la Comunitat Valenciana”. Des del consistori es donarà particular difusió al moviment Banderes Verdes en elements de publicitat exterior com a opis. “I en Internet a través de la pàgina web i les xarxes socials institucionals”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, DAVID ALARCÓN, ACÍ

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE ROBERTO FUENTES, GERENT DE ZONA D’ECOVIDRIO, ACÍ

El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, per la qual cosa és clau per a generar una transició real cap a un model d’economia circular. Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d’envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i entregarà als hostalers, de manera gratuïta, poals per a facilitar el transport dels residus de vidre. Des de l’entitat també recorreran els establiments hostalers per a informar sobre la campanya i fomentar la participació. A més, realitzaran un control de diari dels volums d’ompliment per a adaptar les rutes de recollida si fora necessari.

En l’última edició, Banderes Verdes va aconseguir elevar en tota Espanya la recollida d’envasos de vidre fins a les 48.226 t, un 11,2% més que en l’exercici anterior. I gràcies al reciclatge d’aquesta quantitat es va aconseguir evitar l’emissió de 24.514 tones de CO₂, com ara retirar 11.446 cotxes de la circulació durant un any.

En aquesta edició el moviment compta amb la participació de 40 municipis de la Comunitat Valenciana i més de 130 a nivell nacional.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

(GABINET DE PREMSA: 15.7.2021)