Finestrat se suma al 25N amb tallers de coeducació a les aules, el teatre “Sense fils” i un taller de ceràmica que simbolitza als qui no tenen veu

Arranca el programa “T’Avalem Joves” de formació i ocupació per a joves de 16 a 30 anys a Finestrat
14/11/2023
Els cursos municipals de la Regidoria d’Educació de Finestrat tornen a penjar el cartell de “Complet”
14/11/2023

S’acosta la data del 25N, “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona”. I des de la Regidoria d’Igualtat de Finestrat han organitzat un programa d’actes dirigit a sensibilitzar sobre la importància de treballar en la prevenció de la violència de gènere. Hui ho va presentar l’edil titular de l’àrea, Nati Algado, al costat de la Tècnica, Myriam Lloret.

Tallers coeducatius de prevenció de violència de gènere en els col·les

Els actes comencen a les aules dels col·legis “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”. Serà els dies 22 i 23 de novembre amb tallers coeducatius de prevenció de violència de gènere que s’impartiran a les aules d’Educació Primària i, com a novetat, també en Infantil. “Tractarem aspectes bàsics sobre les relacions, l’amor, mites, estereotips… analitzarem lletres de cançons, pel·lícules, models de parella, relacions saludables basades en el respecte i la comunicació, entre altres aspectes i sempre adaptat a l’edat dels escolars”, va indicar l’edil d’Igualtat, Nati Algado. Les primeres sessions seran els dies 22 i 23 de novembre i es prolongaran durant tot el curs escolar “per a formar, sensibilitzar, conscienciar i promoure relacions des del respecte i la inclusió.”

Taller: Som el símbol d’aquelles que no tenen veu

Oronetes realitzades amb ceràmica per a representar a les víctimes per violència masclista en allò que va d’any 2023. “És la nostra manera de representar, simbòlicament, a les quals ja no poden parlar, ni cridar, ni demanar ajuda, ni abraçar als seus sers estimats…”. És un taller de sensibilització i una activitat oberta a la participació de tots els públics. S’impartirà a la Sala Jove el dissabte 25 de novembre, en horari d’11 a 13 hores. Per a participar cal apuntar-se prèviament telefonant al 96 587 81 00 (Myriam Lloret) o Mª Carmen Llinares (639 733 682).

Espectacle familiar: Sense Fils

El diumenge 26 segueixen els actes a la Casa de Cultura, a les 19.00 hores, amb l’espectacle “Sense Fils” de DeBatABat. Dirigit al públic familiar combina diferents disciplines, des de música en directe a teatre d’ombres, marionetes, narració… És un homenatge a la capacitat creadora i imaginativa que habita dins de cadascun de nosaltres, un cant als herois anònims i les heroïnes quotidianes. Un mite, una història originària que es presenta en forma de conte il·lustrat, acompanyat d’una composició musical original.

 

(GABINET PREMSA.10.11.2023)