Finestrat se suma al 25N amb el taller “Crea les teues ales. Vulgueu-me lliure”, teatre i tallers de prevenció de violència de gènere a les aules de Primària

Segon Taller d’Ocupació per a Administratives a Finestrat
18/11/2022
Finestrat Costa Blanca Trails es consagra com la Catedral del Trail Running amb més de 1.800 corredors
22/11/2022

S’acosta la data del 25N, “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona”. I des de la Regidoria d’Igualtat de Finestrat han organitzat un taller de sensibilització basat en la creació d’un mural de grans dimensions titulat “Crea les teues ales. Vulgueu-me lliure”. És una activitat oberta a la participació de tots els públics i especialment dirigida a la joventut i a les famílies “Per a aquest divendres 25 de novembre hem preparat una activitat molt especial per a crear, compartir i sensibilitzar sobre la importància de treballar tots junts per a previndre la violència de gènere”, va assenyalar la regidora d’Igualtat, María Llorca. “Així que us convidem a vindre aquest divendres a la vesprada al Centre Juvenil on confeccionarem un mural d’uns 3 metres d’ample per 1’5 d’alt en forma d’ales. Cada ploma de les ales contindrà un missatge de sensibilització contra la violència de gènere. I podrem anar col·locant aquestes plomes entre tots, xicotets, joves i majors. El mural romandrà exposat en aquesta dependència municipal durant el cap de setmana, en la vidriera de la façana principal. De manera que qualsevol persona que passe pel carrer Fonteta, es podrà fer una fotografia de record davant de les ales. També convidem a compartir aquestes imatges en xarxes socials amb l’etiqueta #finestratdiuprou o #25NFinestrat”.

El taller serà al Centre Juvenil Finestrat, aquest mateix divendres 25 de novembre, en horari de 17.30 a 19.30 hores. I per a participar no cal apuntar-se prèviament. Només acudir durant la seua celebració.

Seguidament, a les 19.30 hores, a la Casa de Cultura hi haurà un teatre a la Casa de Cultura: “Historias de la vagina” a càrrec de “La Boria Teatre”. És una adaptació lliure de “Els monòlegs de la Vagina”, obra escrita per l’estatunidenca Eve Ensler. En aquesta versió, tres actrius i una ballarina, com si d’una sola veu i un sol cos es tractara, reviuen en l’escenari diferents històries de naturalesa còmica i dramàtica, el punt de la qual en comú és la vagina.

Tallers coeducatius de prevenció de violència de gènere en els col·les

D’altra banda, les Regidories d’Igualtat i Joventut de Finestrat van de bracet per a celebrar el mateix 25 de novembre un taller de prevenció de violència de gènere a les aules de 5é i 6é d’Educació Primària dels dos col·les, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”. En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la dona, aquests tallers abordaran l’educació afectiu sexual i la prevenció de la violència de gènere. “Tractarem aspectes bàsics sobre les relacions afectius-sexuals. Parlarem de l’amor, dels seus mites, analitzarem lletres de cançons, pel·lícules, models de parella, relacions saludables basades en el respecte i la comunicació, entre altres aspectes”, va indicar l’edil d’Igualtat, María Llorca. Aquests tallers s’impartiran en els grups més majors de Primària, 5é i 6é curs i formen part de la campanya preventiva “Sí diferents però no Desiguals” que porta l’Ajuntament avance des de fa 8 anys a les aules de Finestrat per a formar, sensibilitzar, conscienciar i promoure relacions des del respecte i la inclusió”, va indicar l’edil d’Igualtat.

 

Repartiment de guies del Consell Comarcal

Precisament als centres educatius de Finestrat ja ha arribat la Guia de Recursos per a víctimes de la violència de gènere. L’edil d’Igualtat, María Llorca i la Tècnica de l’àrea, Myriam Lloret, van concloure el repartiment en els centres educatius, tant el Balcó de Finestrat com Puig Campana i també l’Escola Infantil EMUFI. Aquesta guia és una eina d’informació que facilite l’accés als recursos de proximitat a totes les dones en situació de violència de gènere, i també als seus fills i filles. És un document confeccionat de manera conjunta des del Consell Comarcal per la Igualtat de la Marina Baixa.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, MARÍA LLORCA, ACÍ

(GABINET PREMSA.17.11.2022)