Finestrat se suma a les reivindicacions d’AFEM Marina Baixa amb motiu del “Dia Mundial de la Salut Mental”

Marxa solidària Dia Mundial contra el Càncer de Mama
06/10/2021
La Regidoria de Joventut anima als joves de 12 a 30 anys a participar en l’elaboració del I Pla Jove Finestrat
13/10/2021

Un cap brillant de color blau amb un cervell i, en el centre, el cor. És l’emblema triat i elaborat des d’AFEM Marina Baixa (Associació de Familiars i Malalts Mentals de la Marina Baixa) per a repartir aquests dies per la comarca, al mateix temps que fan visible la seua reivindicació de cara al pròxim 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental.

La veu a Finestrat la va posar Edu Ruiz Miñano, veí de la localitat. Ell va llegir el Manifest a les portes de la casa consistorial amb el lema “Demà pots ser tu” i reivindicacions com véncer la desigualtat econòmica, defensar la mirada solidària, combatre la discriminació de les dones amb problemes de salut mental, apostar per residències i serveis especialitzats per a persones majors o més esforç i compromís dels poders públics per a evitar que aquest problema s’amplifique en edats primerenques. En el Manifest també van posar el focus en l’impacte de la pandèmia: els problemes de salut mental ja no és una cosa que passe als altres.

ESCOLTA EL MANIFEST COMPLET ACÍ

La lectura del Manifest, elaborat des de la Confederació de Salut Mental d’Espanya, va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, la regidora de Benestar Social, María Llorca, l’edil de Sanitat, Nati Algado, el regidor de Cultura, Héctor Baldó i més de 20 membres d’aquesta Associació comarcal.

En el transcurs de l’acte l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va prendre la paraula per a donar la benvinguda a AFEM a Finestrat, “poble solidari i sensible amb les persones que pateixen problemes de salut mental i amb totes les persones que cuiden dels qui els pateixen”. La primera autoritat local va aprofitar aquest moment per a realitzar un agraïment públic a la labor d’AFEM que presideix José Mª Zahonero i també al departament dels serveis socials municipals que coordina Ángela Sánchez, “perquè els ha tocat viure una època molt difícil amb la pandèmia i estic molt orgullós del seu magnífic treball”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

En referència a la creació d’oportunitats laborals que reivindicava el Manifest l’alcalde va informar que “nosaltres a l’Ajuntament i a Finestrat el creiem així. Per això, aquest estiu pràcticament tots els controladors de platja que contractem, més de 10, eren persones amb alguna discapacitat. És un requisit que vam establir i em compromet novament a continuar buscant contractacions que us permeten aqueixes oportunitats de treball i de garanties per a un projecte de vida”.

Cal assenyalar al seu torn el suport que rep aquesta associació comarcal per part del consistori finestratí amb la signatura de convenis de col·laboració com el subscrit el mes d’agost passat.

GABINET DE PREMSA (6.10.2021)