Finestrat es prepara per a la Costa Blanca Trails que es disputa el 17 de novembre

El alcalde de Finestrat se reunió ayer con vecinos y empresarios de la Cala para informar sobre la recta final de las obras del barranco
02/10/2018
Finestrat recibe más de 25.000 euros en subvenciones de Diputación de Alicante para el área de Bienestar Social
02/10/2018

AQUESTA EDICIÓ JA SUPERA LES XIFRES D’INSCRITS D’ANYS ANTERIORS AMB MÉS DE 900 CORREDORS

La localitat de Finestrat comença a preparar-se per a la celebració de la “Costa Blanca Trails” cursa de muntanya que es disputa el pròxim 17 de novembre i que ja compta amb més de 900 inscrits. Per a coordinar tots els dispositius, el regidor d’Esports, David Alarcón, va mantindre una trobada amb els organitzadors de la cursa, Romualdo Domenech, Alberto Javaloyes i José Antonio Alejo, del club Reto Everest. També van assistir els representants de departaments municipals com a Esports, Policia Local i Serveis Tècnics per a tractar la logística de l’esdeveniment, dispositius de seguretat, zones d’aparcament, coordinació amb Grups de Rescat, a més de la programació d’activitats alternatives com a curses infantils.

De moment més de 900 persones s’han inscrit en aquesta cursa que inclou 4 modalitats de participació: les Ultres de 102K (amb un desnivell positiu de 6.500m) i 65K (4.200m+), una marató de 40k (2.850+) i un trail de 20 quilòmetres (1.100+). Entre els seus principals atractius està l’itinerari que recorre les cimes més emblemàtiques de la Marina Baixa com Puig Campana, Aitana i La Serrella, passant pels termes municipals de Finestrat, Polop de la Marina, Benimantell, Benifato, Beniardà, Confrides i Sella. Tot això amb el suport del Patronat de Turisme de la Costa Blanca.

En paraules del regidor d’Esports, David Alarcón, “un any més ens preparem per a la Costa Blanca Trail, una cursa de muntanya en què es donen la mà l’esport, la seguretat, la tecnologia, el respecte al medi ambient i la promoció turística perquè estem donant a conéixer la nostra localitat a través d’un esdeveniment esportiu de caràcter internacional que cada vegada suma més seguidors”.

Amb 900 inscrits aquesta edició ja ha superat les xifres de participants de l’any passat i les inscripcions segueixen obertes fins a l’11 de novembre. En matèria tecnològica, l’edil va apuntar que augmentaran els punts de pas perquè familiars i amistats puguen seguir als corredors a través de diferents plataformes en internet. També es farà ús de la nova unitat de vigilància aèria policial amb avió no tripulat en coordinació amb l’helicòpter de la Diputació d’Alacant “per a facilitar al màxim la localització dels corredors i la intervenció, en el cas que fora necessari”. “Sens dubte, aquesta prova s’ha consolidat en el temps, va concloure el regidor, perquè continua incrementant el nombre de participant any rere any i a més, és puntuable per als corredors que aspiren a presentar la seua candidatura per a les curses de l’Ultra Trail du Mont Blanc®.

Les inscripcions segueixen obertes fins a l’11 de novembre i es poden formalitzar en www.mychip.es. Per a més informació, poden consultar la pàgina web www.costablancatrails.com.

(GABINET DE PREMSA. 02.10.2018 12:04 02/10/2018)