Finestrat s’adhereix al “Pla Resistir” de la Generalitat encara que mantindran el seu propi pla en considerar-lo insuficient

Les brigades municipals fumiguen contra la processionària les zones verdes municipals de Finestrat
03/02/2021
El Museu de Finestrat acull una exposició de pintura d’Ángela Córdoba titulada “Reflexos de la India”
08/02/2021

Des de l’Ajuntament de Finestrat s’han adherit al “Pla Resistir” de la Generalitat Valenciana encara que mantindran el seu propi pla d’ajudes local en considerar-lo insuficient. “És la 1a vegada que la Generalitat llança un pla amb participació de la Diputació i els Ajuntaments per a ajudar a empreses amb menys de 10 treballadors. Per descomptat que des de Finestrat col·laborarem en el Pla Resistir encara que ja avance que l’Ajuntament mantindrà la seua pròpia línia d’ajudes perquè, per desgràcia, considere que la Generalitat s’ha quedat curta amb ajudes insuficients”, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

El Pla Resistir de la Generalitat Valenciana té com a destinataris a autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors que s’hagen vist afectats per les restriccions a causa de la pandèmia del COVID-19. “Per a mi és una pena que empreses amb més de 10 treballadors s’hagen quedat excloses pel Pla que convoca el mateix Consell. Per això, des de l’Ajuntament adaptarem les nostres bases a nivell local per a arribar a aquelles empreses que no poden optar a les ajudes de la Generalitat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

L’alcalde va recordar que en 2020 el consistori ja va consignar 1 milió € en ajudes per a famílies i empreses. “Ho vam fer en la 1a ona de la pandèmia, en la 2a i ho farem també en la 3a amb el nostre propi pla de xoc, dotat d’1 milió €, perquè totes les empreses i les famílies afectades greument pels tancaments i les restriccions puguen rebre una ajuda econòmica d’aquest Ajuntament”.

Al municipi de Finestrat li corresponen 431.655€ del “Pla Resistir”, dels quals l’Ajuntament aportarà 64.748,25€ (15%), la Diputació d’Alacant el 22’5% i la Generalitat el 62’5%, tal com estableix el Decret llei 1/2021 del Consell del 22 de gener.

(GABINET PREMSA. 5.2.2021)