Finestrat representa a Espanya en el projecte europeu Cerv-ed.u.co. que arranca la setmana vinent a Siena, Itàlia

El Viver de Finestrat acull una jornada sobre el poder del Copywriting el dimarts 23 d’abril
19/04/2024
Renovació conveni de col·laboració amb la Rondalla Cordes i Veus Font del Molí de Finestrat
19/04/2024

EL CIRCUIT TÉ 8 PARADES EN CIUTATS EUROPEES I RECALA A FINESTRAT AL JUNY AMB LA TEMÀTICA “CONSTRUINT UN FUTUR SOSTENIBLE”

Finestrat serà el municipi que representa a Espanya en el Projecte CERV Ed.u.co. projecte europeu que busca posar en comú solucions sostenibles per a qüestions relacionades amb el canvi climàtic i la preservació del medi ambient. Aquest projecte es desenvolupa mitjançant un intercanvi entre 8 ciutats de tota Europa: Siena (Itàlia), Trikala (Grècia), Kočevje (Eslovènia), Brasov (Romania), Kekava (Letònia), Újbuda (Hongria), Athineou (Xipre) i Finestrat (Espanya).

El primer intercanvi serà la setmana vinent, del 22 al 26 d’abril, a Siena (Itàlia). Allí viatja una delegació de Finestrat encapçalada pel seu alcalde, Juanfran Pérez Llorca, el regidor de Fons Europeus, Héctor Baldó i la regidora de Residents d’Altres Nacionalitats, Donna R. Plummer.

El titular de l’àrea de Fons Europeus, Héctor Baldó, va explicar que “som Premi Poble Sostenible 2024. Un guardó que reconeix tot l’esforç que realitzem des de fa anys a Finestrat per a avançar des de la sostenibilitat, la protecció del medi ambient i l’aposta per les energies renovables. En aquest camí per un futur sostenible Finestrat serà la representació d’Espanya en aquest projecte europeu que ens permetrà compartir tot el que estem fent i conéixer tot el que estan fent en altres països europeus”.

Aprofitant aquesta visita a Siena està prevista la signatura d’un acord de bones pràctiques entre tots dos municipis en l’àmbit de la sostenibilitat, la mobilitat, el turisme i l’educació.

Finestrat serà el 2n municipi amfitrió d’aquest circuit europeu, concretament del 3 al 6 de juny. En eixa data i amb el títol “Construint un futur sostenible” se celebraran jornades i tallers interactius sobre educació ambiental i sostenibilitat, centrant-se en temes com el canvi climàtic, l’energia renovable i la reducció de residus. “Podrem mostrar in situ actuacions com la generació d’energia solar per a autoproveir els nostres edificis públics, els col·legis, la guarderia, el consultori mèdic; també mostrarem, l’enllumenat solar de partides rurals, l’expansió de la tecnologia led en l’enllumenat públic; els horts ecològics, l’ecoparc fix, l’ecoparc mòbil o el centre de compostatge on generem fertilitzant natural, entre altres actuacions”, va indicar l’edil de Fons Europeus, Héctor Baldó.

GABINET DE PREMSA (18.4.2024)