Finestrat reprén la coeducació a les aules amb els tallers “Sí diferents, però no desiguals”

5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient a Finestrat
07/06/2021
Finestrat, destí SICTED, reconegut per la seua participació en l’estudi d’implantació de mesures enfront de l’ODS
07/06/2021

ELS TALLERS D’EDUCACIÓ EN IGUALTAT S’IMPARTEIXEN EN EL CEIP “BALCÓ DE FINESTRAT”

L’Ajuntament de Finestrat des de les seues Regidories d’Igualtat i Serveis Socials, continua treballant en la igualtat de gènere a les aules dels centres educatius a través del programa “Sí Diferents, però No Desiguals”. Ja porta diverses edicions en marxa per part de Myriam Lloret, la Psicòloga Municipal. Aquest programa dona suport a la incorporació de la perspectiva de gènere en l’àmbit educatiu amb tallers multidisciplinaris i transversals inclosos en el Projecte Educatiu del CEIP “Balcó de Finestrat”, i dins de la programació orientada al foment de l’educació en la igualtat real.

Com va explicar la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, María Llorca, “els tallers van dirigits a escolars d’Educació Primària, és a dir, de 6 a 12 anys. Som conscients de la importància del sistema educatiu com a agent socialitzador de gènere. I amb l’objectiu de fomentar la igualtat efectiva entre dones i homes, la prevenció de les violències contra les dones i el respecte a la diversitat afectiusexual volem contribuir des de l’Ajuntament amb aquests tallers i així aportar el nostre granet d’arena per a aconseguir, entre tots, una societat inclusiva, igualitària i equitativa”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, MARÍA LLORCA, ACÍ

En les dinàmiques de classe busquen trencar amb els estereotips associats al gènere de les persones. Per a això, projecten vídeos, joc de rols i diversos recursos que després generen debats entre els escolars “en els quals els xiquets i xiquetes identifiquen situacions quotidianes que es produeixen en la societat en general i també a casa de manera particular. Són situacions que moltes vegades hem normalitzat i, no obstant això, limiten i encotillen el potencial de cadascuna d’aquests xiquetes i xiquets. En definitiva, es tracta de prendre consciència que hi ha moltes maneres de ser home i dona”, va indicar la psicòloga municipal, Myriam Lloret.

(GABINET DE PREMSA.7.6.2021)