Finestrat rep una subvenció de 4.000€ per a millorar la gestió de residus de poda i jardineria

Aquest cap de setmana segueix la programació de “l’Estiu Cultural” a Finestrat amb Peter Pan i la comèdia en valencià “Trio Faraona”
28/07/2021
Ordre del dia sessió plenària ordinària: divendres 30 juliol, 9.15h. Ajuntament de Finestrat
29/07/2021

ELS RESIDUS TRITURATS ANIRAN DESTINATS A GENERAR COMPOSTOS EN LES INSTAL·LACIONS DE LA FOIA QUE TAMBÉ VA SUFRAGAR LA DIPUTACIÓ

L’Ajuntament de Finestrat ha sigut beneficiari d’una subvenció de 3.999€ de la Diputació d’Alacant destinada al servei de trituració de restes de poda agrícola i jardineria. El resultat del triturat d’aquests residus anirà destinat pel consistori a crear compostatge en les instal·lacions que va posar en marxa l’any passat també amb una subvenció de 12.000€ de la Diputació. En aquest centre de compostatge comunitari, situat en la Foia, generen abonament natural d’alta qualitat i sense productes químics a partir de matèria orgànica com les restes de poda i jardineria i també l’excedent de menjar dels menjadors escolars.

 

“Estem molt agraïts a la Diputació d’Alacant perquè amb el seu suport seguim avant amb la nostra gestió mediambiental i de sostenibilitat”, va indicar el regidor de Manteniment, Jardineria i Neteja Viària, Tomás Sellés. “I ho fem amb exemples palpables com la trituració de residus vegetals per a crear compostos que fertilitzarà els horts dels col·les. D’aquesta manera, estem retornant als centres educatius el que ells ens proporcionen del sobrant del menjador. I també retornem a la naturalesa fertilitzant generat a partir d’aquestes restes de poda i jardineria com els que triturarem ara amb el suport de la Diputació d’Alacant. En definitiva, es tracta de reciclar, reutilitzar, recuperar i retornar a la naturalesa tota la riquesa que ens aporta”.

Cal assenyalar que la quantitat anual de restes de poda que es recull a Finestrat ascendeix a una mitjana de 656’50 tones, partint de les dades recopilades en sèries completes dels anys 2019 i 2020. “En la nostra localitat hi ha moltes urbanitzacions i cases particulars que generen altes quantitats de restes de jardineria. Per això, habilitem uns contenidors de color blanc que tenim en urbanitzacions com a Balcó de Finestrat, Golf Bahía, Terra Marina, també a la Font de Molí i a la Cantereria amb capacitat per a 15.000 litres on els veïns poden depositar aquestes restes. Amb aquesta subvenció durem a terme la trituració de les restes per a generar posteriorment el compost”.

Aquesta subvenció de la Diputació d’Alacant correspon a la convocatòria de subvencions per a servei de trituració de restes de poda agrícola i jardineria per a municipis i entitats locals menors amb població menor o igual a 10.000 habitants, anualitat 2021.

(GABINET DE PREMSA 29.7.2021)