Finestrat rep aquest cap de setmana a més de 4.000 persones amb motiu de la Costa Blanca Trails

L’Ajuntament de Finestrat posa a disposició de la ciutadania 2 punts de recarrega ultraràpida de vehicles elèctrics
15/11/2019
Finestrat continua fomentant la creació de llocs de treball amb programes públics d’ocupació per a majors de 30 anys
19/11/2019

DEMÀ ES CONEIXERÀ ELS CAMPIONS DE LA COPA ESPANYA ULTRA DE LA FEDME

1.500 corredors de tot el món es donen cita aquest cap de setmana a Finestrat per a disputar la “Costa Blanca Trails”, prova de muntanya que compta amb 5 modalitats de carrera, des de la categoria reina de 101k fins al MiniTrail de 20Km. Destacar la Ultra de 84k i final de la Copa d’Espanya de la FEDME, a més de la marató de 46K i el Trail de 29K. Amb aquestes xifres de participació, la prova bat rècord d’inscripcions, a més d’esperar-se més de 4.000 visitants atrets per aquest esdeveniment esportiu de caràcter internacional. La Costa Blanca Trails està organitzada des del Club Reto Everest amb el suport de l’Ajuntament de Finestrat, la Diputació d’Alacant, el Patronat de Turisme de la Costa Blanca, les marques esportives italianes especialitzades en muntanya, Accapi i Scarpa i el suport de prop de 200 voluntaris.

Aquesta vesprada comença el compte arrere per a tots els inscrits amb l’arreplega de dorsals a partir de les 17:00 hores i la xarrada tècnica que serà a les 19:30 hores en la sala d’actes de la Casa de Cultura. A les 23:59 hores d’aquesta nit es donarà l’eixida als corredors de la distància més llarga, 101K i un desnivell positiu de 5.800 metres, passant per l’emblemàtic Puig Campana, Aitana, la Serrella i la Mallada del Llop, entre altres pics.
A les 6:00 hores partiran els corredors de la Ultra, més de 300, entre els quals estaran els guanyadors de la Copa d’Espanya de la FEDME 2019. Per davant, 84 quilòmetres i més de 10.000 metres de desnivell acumulat. “El nostre municipi va ser triat per la FEDME per a aquesta vibrant final de la Copa d’Espanya de carreres Ultra, va assenyalar l’alcalde. ”Per tant, aquest cap de setmana tindrem als millors especialistes espanyols d’aquesta disciplina esportiva de muntanya”. Entre les corredores més destacades es donen cita a Finestrat Leire Martínez (líder provisional i guanyadora a Tenerife Bluetrail, primera de les proves), Marta Muixí (2a) i Gemma Arenas. Entre els xics, el lideratge provisional està en mans d’Ion Azpiroz, seguit de Juan Miguel Chacón, Juanjo Somohano, Crístofer Clemente i Yeray Durán.
La carrera de la Costa Blanca Trails més multitudinària és la marató de 46km en el que participen més de 400 persones. L’eixida serà a les 7:30 hores del matí. A les 9:00 eixiran els corredors del Trail de 29 Km. i a les 9:30 hores, el MiniTrail.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “ja es respira l’ambient de carrera de muntanya a Finestrat amb motiu de la COSTA BLANCA TRAILS. Per la meua part, agrair el gran suport de la Diputació d’Alacant a aquest tipus d’esdeveniments amb què a més de fomentar l’esport donem a conéixer el nostre municipi. Senyal de l’encert és que hem batut rècord de participació amb 1.500 corredors, als que cal sumar les persones que els acompanyen. Per tant, estem parlant de prop de 4.000 persones en el nucli històric tradicional. I açò no sols és important per l’esport en si, que també, sinó per la repercussió tan positiva que té en botigues, bars, allotjaments…etc.”.

L’alcalde va aprofitar per a donar les gràcies als prop de 200 voluntaris que aquest cap de setmana estaran treballant en els punts d’avituallament, senyalització i suport als corredors. “També vull agrair la seua col·laboració als altres municipis pels quals passa aquesta carrera com són Polop de la Marina, Benimantell, Benifato, Beniardà, Confrides, Sella i Fageca”.

La Costa Blanca Trails compta amb el suport de l’Ajuntament de Finestrat, el Patronat de Turisme de la Costa Blanca i les marques esportives italianes especialitzades en muntanya, Accapi i Scarpa.

Quant a la projecció internacional en aquesta edició hi ha corredors de 19 nacionalitats distintes: Portugal, Dinamarca, Alemanya, Noruega, Holanda, Suïssa, Regne Unit, França, Argentina, Uruguai, Bèlgica, Islàndia, Romania, Senegal, El Marroc, Estoniana Antiga Barbuda, Rússia i Espanya.
Des de Finestrat també participen diversos corredors locals: en la categoria reina 101K Josep Ángel Martínez, Isaac Martinez, Manuel Rubio i Alexander Van Breda; en la Ultra 84 K participa José Francisco Llorca Garcia (Riera) i en el Trail de 29K, Vicente Llorca Climent (Tato), Ángel Ballón Santiago
i Roberto Pérez Belmonte.

Programa alternatiu per a “els i les que esperen”
El dissabte 16, pensant en la família i acompanyants que esperen l’arribada a meta dels corredors, hi haurà un complet programa d’animació en la Plaça de la Unió Europea des de les 10:00 hores amb jocs tradicionals, malabars i, a partir de les 12:00 hores, la “Costa Blanca Trail Kids” perquè els més menuts també gaudisquen corrent.

Seguretat i Tecnologia.
Aquest esdeveniment compta amb la coordinació de Policia Local, la seua unitat de vigilància aèria avió no tripulat, la Unitat de Rescat de Bombers de la Diputació d’Alacant, l’organització de carrera (Club Reto Everest), a més de 200 voluntaris de clubs col·laboradors com el C.E. El Portell de Finestrat i agrupacions de muntanya d’Elx, Calp, Polop…etc. En matèria tecnològica, hi haurà diversos modes de facilitar a familiars, amics i aficionats el seguiment de les carreres en GPS en Tracktherace per a les distàncies més llargues GTCB 101K i UTCB 84k. I per a les totes les distàncies a través del LIVE de Mychip al seu pas pels distints controls de pas.

Calendari de la carrera
Divendres 15, Plaça de la Unió Europea:
-de 17:00 a 20:30 hores: Entrega de dorsals per a totes les carreres.
-19:30h. Xarrada tècnica. Sala actes Casa Cultura.
-23:59 hores. EIXIDA de la Ultra 102K.

Dissabte. 16, Plaça de la Unió Europea.
6:00 h. Eixida de la UTCB 84K
7:30 h. Eixida MCB 46 k
9:00 h. Eixida del TPC 29K
9:30 h. Eixida del MTF 20K d
10:00 h. Jocs populars infantils i malabars
12:00 h. Costa Blanca Kids (carreres infantils).
Entrega de trofeus:
13:30h: MTF 20K
14:00h: TPC 29k
15:00h: MCB 46k
22:00h. Copa Espanya UTCB 84K
22:30h. GTCB 101K

(GABINET PREMSA.15.11.2019)