Finestrat rep 9 kits de compostatge domèstic del Consorci Mare per a promoure l’ús d’aquests sistemes de producció de fertilitzant natural

L’Escola Canta aquesta nit a l’Auditori El Castell de Finestrat
17/06/2022
El Centre Juvenil Finestrat va acollir la reunió comarcal de “Xarxa Jove” amb la visita del director de l’IVAJ, Jesús Martí
22/06/2022

Finestrat rep 9 KITS de COMPOSTATGE DOMÈSTIC per part del Consorci Mare del qual forma part l’Ajuntament. El regidor de Medi Ambient, David Alarcón i el tècnic de l’àrea, Felipe Martínez, van assistir ahir a la jornada celebrada en l’Estació de Tractament de Residus on els van entregar aquests kits amb l’objectiu de continuar promovent l’ús de composteres per a produir aquest fertilitzant natural i aprofitar-ho en horts i jardins particulars. També per a sensibilitzar a la població sobre la importància de separar residus en origen i reduir el seu volum.

“Sens dubte, és un exemple més d’eficiència i sostenibilitat pel qual ve apostant la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Finestrat”, va indicar l’edil de Medi Ambient, David Alarcón. “De fet, “des de setembre de 2020 el consistori té el seu propi centre de compostatge comunitari en La Foia. Allí, amb restes de jardineria i també de menjar dels menjadors escolars estem generant compostos que després els propis escolars usen per a fertilitzar els seus horts. I ja estan recollint fruites i hortalisses que consumeixen en el menjador escolar. Per tant, els 9 kits de compostatge que vam rebre ahir aniran a la comunitat educativa per a completar, entre tots, aquest cicle de reaprofitament de residus i sostenibilitat”.

L’adquisició d’aquests kits de compostatge va ser possible gràcies al projecte presentat pel Consorci Mare en la Convocatòria d’Ajudes Residu 2020 dels fons PIMA-PEMAR. Mitjançant aquesta iniciativa, el Consorci pretén promoure i impulsar les recollides separades de bioresidus, el compostatge domèstic i l’ús del compostos previstos en la Llei 7/2022 de Residus i Sòls Contaminats.

(GABINET PREMSA. 16.6.2022)