Contestació al comunicat del PSPV-PSOE sobre els dispensadors de bosses

Éxito de público en el sainete y el teatro infantil que se celebró ayer en la Cala de Finestrat
23/07/2018
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza un curs d’anglés per a ajudar als jóvens a ampliar la seua formació en idiomes
24/07/2018

El regidor d’Obres i Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Finestrat, Tomás Sellés, va eixir al pas del comunicat emés des del PSPV-PSOE sobre l’escassetat de bosses per a arreplegar els excrements de mascotes. Respecte d’això, l’edil va informar que tots els dispensadors de bosses estan a punt de ser renovats. “Per aquesta raó, no hem reposat bosses en els antics perquè no ens serveixen per als nous dispensadors, que seran 48, més eficients i còmodes en el subministrament de cada bossa”. A més, va afegir, “no hi ha una obligació legal per a posar bosses. Per tant, mentres habilitem els nous dispensadors, els propietaris d’animals poden portar la seua pròpia bossa i així complir la normativa municipal”.

Quant a l’acusació llançada des del PSPV-PSOE d’incongruència sobre la falta de bosses i l’exigència de responsabilitats als propietaris que no arrepleguen les defecacions de les seues mascotes el regidor també la va rebutjar. “El que ha fet aquest Ajuntament és ser coherent amb la petició de moltíssims veïns que estan cansats de l’actitud d’algunes persones irresponsables que no respecten l’espai públic al no arreplegar les defecacions de les seues mascotes. Així que hem modificat la normativa per a sancionar aqueixa actitud perquè estem invertint molt de temps i diners a mantindre el municipi net perquè algunes persones irrespectuoses amb la resta de veïns les embruten amb les deposicions de les seues mascotes.”

Finalment, el regidor va manifestar no entendre l’actitud del PSPV-PSOE. “Potser prefereixen tindre els carrers bruts i estar al costat d’aquells que no estan sent respectuosos amb els altres veïns, en embrutar els carrers amb els excrements de les seues mascotes”, va concloure l’edil.

Entre les novetats de l’ordenança núm. 29 de Convivència ciutadana en l’espai públic, destinada a aconseguir un municipi més net, sense excrements ni orines d’animals, a partir d’ara es pot sancionar amb multes de 100€ per no portar els corresponents articles de neteja que són la botella d’aigua per a les miccions i la bossa per a arreplegar les defecacions canines. Els agents de la Policia Local també poden sancionar amb 100€ a aquelles persones que no tiren aigua sobre l’orina que deixa la seua mascota en la via pública. Altres conductes sancionables amb multes de 50 a 600€ són per no arreplegar els excrements, no portar al gos subjecte amb corretja, no posar-li el boç en cas de ser races potencialment perilloses o deixar-los abandonats.

(GABINET PREMSA: 23.07.2018)