Finestrat rendeix tribut a un dels seus personatges més il·lustres, Ángel Pascual Devesa

Ordre del dia sessió plenària extraordinària: dijous 13, 10:30h
12/02/2020
Recepció a la directiva d’APAEX Benidorm-Marina Baixa
13/02/2020

EL MUSEU DE FINESTRAT ACOLLIRÀ L’EXPOSICIÓ “FINESTRAT FA 90 ANYS. LA MIRADA D’ÁNGEL PASCUAL DEVESA” I LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “REFLEXIONES Y RECUERDOS”

L’Ajuntament rendeix tribut a la figura d’Ángel Pascual Devesa, metge i polític nascut en la localitat en 1888. Serà el divendres, 28 de febrer, amb la inauguració de l’exposició “Finestrat fa 90 anys. La mirada d’Ángel Pascual Devesa” i la presentació del llibre dedicat a aquesta mateixa figura Ángel Pascual Devesa. Reflexiones y Recuerdos escrit per la seua néta, Mercedes Pascual Artiaga, el metge, Josep Bernabeu Mestre i l’historiador, Francisco Moreno Sáez.

Fruit del seu gust i curiositat per la fotografia, Ángel Pascual Devesa va recopilar al llarg de la seua vida una sèrie d’estereografies que reflecteixen alguns dels racons i tradicions més característics del Finestrat dels anys 20 com a carrers del nucli històric, la casa familiar, l’hort i l’ermita del Sant Crist del Remei. Aquest material va ser llegat per la seua família a l’Ajuntament al juny de 2015. L’exposició que veu la llum el pròxim 28 de febrer està composta per part d’aquest llegat, junt amb textos explicatius de la vida i faceta professional, política i literària d’Ángel Pascual Devesa, una de les figures més destacades de la burgesia progressista i republicana alacantina durant els anys de la dictadura de Primo de Rivera i la II República.

El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va invitar la població de Finestrat i de tota la comarca a participar en aquest acte “perquè a més d’aprofundir en la vida d’aquest il·lustre personatge, nascut a Finestrat, coneixerem la nostra localitat a través de la seua mirada fa 90 anys, tal com ell mateix la va retratar”.

L’acte tindrà lloc en el Museu de Finestrat el divendres, 28 de febrer, a partir de les 19:30 hores, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Juan Francisco Pérez Llorca i el regidor de Cultura, Héctor Baldó Corder. L’exposició es podrà visitar des del 28 de febrer fins al 17 d’abril en el Museu de Finestrat, ubicat en el Parc Font de Carrè.

(GABINET PREMSA.12.2.2020)