Finestrat reforça la seua col·laboració amb “Proyecto Lázaro” i augmentarà el núm. de contenidors de recollida selectiva de roba i calçat

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana a Finestrat: dijous 31, 9:15 hores
29/10/2019
Halloween arriba aquest dissabte a Finestrat amb una cercavila, festa infantil i espectacle de màgia
29/10/2019

L’ALCALDE VA FIRMAR EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ QUE TAMBÉ ESTABLEIX UNA APORTACIÓ ECONÒMICA A CÁRITAS FINESTRAT PER QUILO DE ROBA ARREPLEGAT

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va firmar este matí el conveni de col·laboració amb l’AssociacióProyecto Lázaro” que presideix Conrado Carretero mitjançant el qual augmentaran el nombre de contenidors de recollida selectiva de roba (residu tèxtil) en la localitat. Aquest conveni també estableix una aportació econòmica per quilos de roba arreplegada destinada a Cáritas Parroquial San Bartolomé de Finestrat. En el moment de la firma també va estar present el regidor, Tomás Sellés, la representant de relacions institucionals de l’Associació, María Rufete, la Responsable de Botigues, Laura Tenza, i, per part de Cáritas Finestrat, Mª Carmen Pascual Mayor i Bartolomé Cantos.

La col·laboració entre el consistori i aquesta Associació d’índole social va començar l’any 2014 amb la instal·lació de 8 contenidors de recollida selectiva de roba i calçat. Des d’aqueixa data, s’han arreplegat a Finestrat més de 100 tones de residu tèxtil, amb una mitjana de 17 tones a l’any. Amb la firma del conveni de hui s’estableix el marc de col·laboració per a augmentar el núm. de contenidors fins a 16 unitats en l’any que ve i, segons demanda, fins a 24 al llarg de la legislatura.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “el compromís amb la sostenibilitat del nostre Ajuntament inclou la reutilització de la roba que rebutgem perquè, en els últims temps, s’ha detectat un augment considerable del residu tèxtil que entra en les plantes de tractament sense possibilitat de reciclatge ni reutilització. Per tant, hem considerat important augmentar el núm. de contenidors d’arreplega per tot el terme municipal, sobretot en urbanitzacions i disseminats rurals on no hi havia i així reduir l’impacte ambiental que genera aquest residu.”

La col·laboració de l’Ajuntament amb l’Associació “Proyecto Lázaro” també té un component social i d’inserció laboral molt important, segons va explicar l’alcalde, “a més d’evitar que més de 100 tones de residu tèxtil acabara en un abocador, com hem aconseguit des de 2014, és important la generació d’ocupació per a persones en risc d’exclusió social que atén aquesta Associació i, a la parell, el suport a una entitat local com a Càritas Finestrat que rebrà una aportació econòmica per quilo de roba arreplegat”. El conveni inclou, al seu torn, el compromís d’aportar roba i calçat a aquesta agrupació local de Càritas en cas de requerir-la per a atendre famílies en situació de vulnerabilitat.

Actualment, existeixen 8 contenidors de Proyecto Lázaro a Finestrat: en el pàrquing de la Cala, en el carrer Orxeta, en Avinguda Marina Baixa, 29, en punts verds d’urbanitzacions com a Golf Bahía, Balcó de Finestrat, en pàrquing Cantereria i en CEIP Puig Campana (Camí de Reis). Segons estableix aquest conveni en els pròxims mesos augmentaran els punts d’arreplega fins a 16.

GABINET DE PREMSA: 29.10.2019