Finestrat, referent com a Destinació Turística Intel·ligent en l’esdeveniment “Solucions tecnològiques per al sector” a Madrid

L’Ajuntament continua recolzant a veïns de Finestrat en desocupació amb jornades formatives per a trobar treball
22/03/2022
Mesa de coordinació policial de violència de gènere a Finestrat
24/03/2022

Solucions tecnològiques per al Sector Turístic. És el títol de l’esdeveniment que se celebra hui a Madrid i en el qual és present Finestrat amb la seua estratègia com a “Destinació Turística Intel·ligent”. Fins allí acudeix el director DTI Finestrat, Miguel Ángel Catalán, de la mà de Districte Digital Comunitat Valenciana, per a compartir el treball de l’Ajuntament des que es va embarcar en aquest full de ruta l’any 2016.

Hui dia el municipi està integrat en la xarxa nacional DTI al costat de grans ciutats com Bilbao, Sevilla i Màlaga, a més d’estar en el nivell 3, el més avançat. L’avanç en aquesta estratègia ha tingut “tindre els deures fets”, segons va indicar Catalán, quan es va obrir la convocatòria per als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí que sufraguen els n. “I actualment som dels 11 municipis de tota la Comunitat que hem aconseguit 3mil·lions€ per a fer realitat projectes basats en la sostenibilitat i l’accessibilitat del nostre destí”.

En aquest esdeveniment que també impulsa la Cambra Franc-Espanyola es posaran sobre la taula les conclusions del desenvolupament de “Districte Turisme”, el programa d’innovació oberta que ha dut a terme una cerca internacional d’acceleradores i propostes d’innovació que poden transformar el futur del turisme. De la mà de la consultora Barrabés, gestora d’aquest programa d’innovació oberta, se celebren quatre taules redones per a donar a conéixer a les quatre principals grups d’empreses que han plantejat els seus reptes tecnològics i quatre destinacions turístiques en els quals es desenvoluparan els pilots d’aquestes.

En la taula redona d’administracions públiques que va moderar Mayte Vañó, directora de Comunicació de Districte Digital va ser present Miguel Ángel Catalán, responsable del Projecte DTI Finestrat, al costat de Mario Villar, director d’Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana. En concret, Català va desgranar l’estratègia per a recollir i gestionar dades d’aplicació posterior en solucions de sostenibilitat i de coneixement del client que tria Finestrat. “Hui he tingut l’ocasió d’explicar a Madrid el model DTI de Finestrat i el paper tan important que té la col·laboració públic-privada en la posada en marxa de pilots d’empreses tecnològiques en les destinacions turístiques. I ens ve molt bé aquests programes pilot per a adaptar el que ofereixen les empreses al que necessitem cobrir nosaltres com a destí. A més, les acceleradores ens permeten agilitar terminis a l’administració i ser molt més immediats i àgils a l’hora d’accedir a solucions tecnològiques”.

Pel que fa a acceleradores van participar en aquest esdeveniment Murmuration, Unblock, TouristInnovation360, Deepsense i INYCOM; i en la Taula redona de Grup d’Empreses va ser present Daniel Nieto, Vice President de Mastercard, Laura Rodríguez, Vice President Analytics en Forwardkeys, César Covarrubias, Innovation Manager en Nateevo i Javier Gil, CIO en Pangea The Travel Store.

(GABINET PREMSA.23.3.2022)