Finestrat reconeixerà en aquest “Nou d’octubre” a Maribel Rabasa Climent i Xavier Llinares Miralles

Ordre del dia sessió plenària ordinària: dijous 30 de setembre, 9.30h, 1a planta Aj. Finestrat
30/09/2021
Comença el servei “d’aula matinera” al CEIP “Puig Campana” de Finestrat
01/10/2021

L’Ajuntament de Finestrat reconeixerà en aquesta festivitat del “Nou d’Octubre” a dos veïns de Finestrat, Xavier Llinares i Maribel Rabasa. Així ha quedat hui aprovat en sessió plenària amb la unanimitat de tots els grups polítics.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, “hui em quede amb la unanimitat i el consens de tota la corporació per a aprovar que Maribel Rabasa, primera funcionària a l’Ajuntament de Finestrat i Xavier Llinares, en la primera línia de la banca a nivell nacional, siguen reconeguts en aquest Nou d’Octubre amb la Carta de poblament i l’Escut d’Or atés el nostre Reglament d’Honors i Distincions. Hui vull destacar que són dos finestratins en els quals tots ens podem mirar com un espill del que és el treball, l’esforç i els fruits que dona tota aqueixa dedicació”.
L’1 d’octubre de 1975 Maribel Rabasa Climent es converteix en la primera dona funcionària a l’Ajuntament de Finestrat, administració en la qual ha prestat els seus serveis durant 44 anys. Fins a ben entrada la dècada dels 90 era l’única dona en la plantilla de personal municipal. “Així és recordada en la memòria col·lectiva de molts veïns i veïnes de Finestrat perquè durant molt de temps ella era l’única funcionària administrativa en aquest Ajuntament”, va afirmar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. Aquest Nou d’Octubre serà reconeguda amb el “Premi Carta Pobla de Finestrat”.

Xavier Llinares Miralles serà reconegut amb el “Escut d’Or del Municipi de Finestrat” per la seua trajectòria professional fins a l’alta direcció bancària a nivell nacional. Després de 26 anys, hui dia és el Director de la Xarxa de Banca Comercial de BBVA a Espanya. “Per a tot el poble de Finestrat que l’ha vist créixer, estudiar, formar-se i treballar és un referent i un orgull”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

L’acte institucional de reconeixement tindrà lloc a la sala d’actes de la Casa de Cultura, el dissabte 9 d’octubre, a partir de les 13.00 hores.

Acte lúdic amb la Llampuga Comissió de Festes 2022

La versió lúdica del “Dia de la Comunitat Valenciana” continuarà aqueixa mateixa jornada a la Plaça de la Unió Europea amb el “dinar” de la Llampuga Comissió de Festes 2022. És la comissió organitzadora de les festes patronals 2022. “Des de 2020 estan esperant que arribe agost i puguen celebrar les festes majors del nostre poble. Esperem que això succeïsca, per fi, aquest pròxim estiu. Així que aquest Nou d’Octubre els acompanyarem en aquesta gran festa que estan organitzant al costat de la Regidoria de Festes”, va assenyalar l’edil titular de l’àrea, Héctor Baldó.

A més del dinar hi haurà “tardeo” amb la bandeta de música del Centre Musical Puig Campana, barra popular, barbacoa, castells inflables per als més xicotets. I, a les 22.00 hores, es dispararà un gran castell de focs multiposicional que es podrà veure des de diversos punts del nucli històric. Una vegada finalitzat el Castell arribarà el torn de “La Fúmiga” en concert. El preu de l’entrada per a assistir al concert és 5€ a benefici de les Festes Patronals 2022 . Per a adquirir les últimes entrades disponibles cal contactar prèviament per WhatsApp al núm. 678 436 179. I per a accedir al concert caldrà acreditar estar vacunat amb el certificat COVID.

Per a reservar el “dinar”, cal contactar amb la Comissió de Festes La Llampuga abans del 6 d’octubre per a fer la reserva.

En tots els esdeveniments se seguiran les mesures de contenció enfront del COVID-19 com l’obligatorietat de l’ús de la mascareta i mantindre les distàncies de seguretat.

GABINET DE PREMSA (30.9.2021)