Finestrat publicarà les seues dades meteorològiques en temps real

Butlletí Serveis Tècnics Finestrat: setembre 2017
13/10/2017
Projecte pioner de gestió intel·ligent al Puig Campana per a millorar la seguretat i la conservació del medi ambient
17/10/2017

Des de l’Ajuntament de Finestrat publicaran les dades meteorològiques registrades en la localitat en temps real a través d’Internet. Açò serà possible mitjançant la recent instal·lació d’una estació meteorològica en la part superior de la casa consistorial, a més de la firma d’un conveni amb AVAMET (Associació Valenciana de Meteorologia) que difondrà les dades arreplegats en aquesta estació a través dels portals oficials de meteorologia “MeteoXarxa” i “MeteoXarxaOnline”.

El regidor de medi ambient, Tomás Sellés, va explicar que aquest dispositiu proporcionarà dades de temperatura, humitat, litres de pluja, velocitat del vent, radiació solar i ultravioleta. “Des d’aquests moments comptem amb informació exacta i en temps real sobre la meteorologia en la zona del nucli històric: pluges, radiació solar, ratxes de vent, temperatura…etc, la qual cosa és fonamental per a tindre un registre del que succeeix en la nostra localitat des del punt de vista meteorològic. I tot això es pot consultar des de qualsevol part del món perquè estarà en Internet i a temps real”. De fet, en aquests moments ja està disponible la informació que proporciona l’estació meteorològica de Finestrat en les pàgines web https://app.weathercloud.net i https://www.wunderground.com. I una vegada firmat el conveni amb AVAMET, previst per a pròximes dates, aquesta associació es compromet a difondre les dades de l’estació de Finestrat en el seu portal web, tant en la pàgina “MeteoXarxa” com en la “MeteoXarxaOnline”. “La firma d’aquest conveni ens proporciona altres avantatges”, va afegir el regidor, “com la possibilitat de descarregar un widget en els nostres telèfons mòbils de manera que podrem consultar d’un sol ullada les dades meteorològiques de Finestrat i en temps real”.

Per a ser més precisos amb la informació meteorològica del municipi, està prevista la instal·lació d’una segona estació a la Cala, zona on varien les dades respecte al nucli històric, sobretot quant a pluges. “La ubicació prevista és l’Avinguda Finestrat, a l’altura de les dependències de la Policia Local de la Cala. I una vegada culminada aquesta actuació tindrem tots aquests mesuraments disponibles, tant per a observació com per a difondre a través d’Internet en temps real”, va concloure l’edil, Tomás Sellés.

(GABINET DE PREMSA. 16.10.2017)