Finestrat promociona en Fitur 2024 la transformació més important de les últimes dècades

Finestrat celebrarà el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència el pròxim 11 de Febrer
25/01/2024
Finestrat segueix present en FITUR com a referent turístic en innovació i a l’avantguarda del Turisme
25/01/2024

ARRANQUEN ELS PROJECTES QUE POSARAN EN VALOR TOT EL CENTRE HISTÒRIC, DES DE LA PENYA ON S’ASSENTA FINESTRAT I ELS SEUS CARRERS FINS A L’ELEVADOR A L’ERMITA

TAMBÉ CREARAN DUES VIES VERDES: UNA PER A UNIR LA CALA AMB EL BULEVARD COMERCIAL I L’ALTRA QUE RECORRERÀ ELS ACCESSOS AL POBLE

FINESTRAT REBRÀ EN AQUESTA EDICIÓ 2024 LA Q DE QUALITAT QUE APORTA PRESTIGI, DIFERENCIACIÓ I PROMOCIÓ TURISTICA A NIVELL MUNDIAL

Finestrat presenta en Fitur 2024 la transformació més important de les últimes dècades.

En el centre històric ja han començat la renovació del talús de La Penya. “És una de les imatges més icòniques de la Comunitat Valenciana: les cases penjades sobre La Penya de Finestrat. Estem treballant a millorar i embellir aquest massís. Aquesta actuació es complementarà amb una imatge mai vista de La Penya tant de dia com de nit, gràcies a la il·luminació intel·ligent LED”, va afirmar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca des de l’estand de Finestrat, al costat de la regidora de Turisme, Donna R. Plummer.  

Són projectes finançats amb 3 milions € per la Unió Europea-Next Generation EU amb el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins en la seua convocatòria extraordinària 2021, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

“És l’any de la sostenibilitat. És l’any de l’accessibilitat. És l’any de la innovació. I Finestrat és tot un exemple”, va resumir l’alcalde.

En aquesta línia està prevista la renovació del centre històric per a embellir el seu entorn i sobretot, fer-lo més accessible. I un dels grans projectes és l’elevador des de la Plaça de la Unió Europea al Castell on se situa l’Ermita. “El que volem és que tots els nostres visitants puguen accedir i passejar per un dels entorns més bells de Finestrat. Això només és possible permetent l’accessibilitat total a cadascun dels nostres turistes i veïns”.

L’aposta per un Finestrat verd es complementa amb dues vies verdes: una unirà La Cala i el Bulevard; una altra via, l’anell verd per als vianants que envoltarà La Penya del centre històric.

“Ha crescut l’interés per obrir allotjaments en el centre històric. Estic convençut que la inversió pública i la iniciativa privada faran de Finestrat un referent turístic també en el seu entorn del centre històric”, va assenyalar la primera autoritat local.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ  

Projectes que es donaran a conéixer en FITUR 2024, aparador de l’oferta turística a nivell mundial on Finestrat torna a ser present a l’abric del Patronat de Turisme Costa Blanca.

FINESTRAT, HO TENS TOT

Totes aquestes actuacions se sumen a puntals de gran atractiu turístic com la ruta “Descobreix Finestrat” per a recórrer el centre històric seguint els panells amb informació i endevinalles lúdiques i didàctiques; la seua exquisida gastronomia de mar i muntanya; el turisme de “shopping” amb un dels majors bulevards de la Comunitat Valenciana i també centre d’oci amb exemples com el Museu del Motor; el turisme esportiu amb instal·lacions per a practicar golf, ciclisme BTT, a més de les rutes de senderisme, escalada i carreres de muntanya consagrades a nivell internacional com la Finestrat Costa Blanca Trails. I, per descomptat, els grans esdeveniments del calendari anual que atrauen milers de visitants com el “Mercat Gastronòmic i Tradicional” a l’abril o el Mercat de Nadal.

Finestrat ha registrat màxims d’ocupació hotelera en aquests últims anys i és un dels destins més triats pels usuaris del Bo Viatge CV. “Tenim un destí que convida a perdre’s pels seus racons, des del centre històric fins a la Cala i l’entorn paisatgístic del Puig Campana. Som tot un exemple que es pot créixer, cuidar el medi ambient i mantindre la nostra identitat com a poble”, va concloure l’alcalde.

Finestrat, Premi Q

A més, en el marc de FITUR 2024 la Tourist Info de La Cala Finestrat rebrà el Premi Q que atorga l’Institut de Qualitat Turística Español (ICTE) en reconeixement a l’esforç de l’Ajuntament per la promoció de la Qualitat i la Sostenibilitat turístiques certificades.

La marca “Q” de Qualitat Turística aporta prestigi i promoció del destí Finestrat.

GABINET DE PREMSA (23.1.2024)