Finestrat programa les seues “JORNADES PER A LA SALUT” del 21 de març al 26 d’abril

Obert el termini de sol·licitud de plaça per a l’Escola Infantil Municipal de Finestrat
13/03/2023
Recepció a la directiva d’AVIBE per a complementar la promoció de Finestrat
14/03/2023

Quan es compleixen 3 anys de l’inici de la pandèmia causada per la COVID-19 la Regidoria de Sanitat reprén l’organització de jornades dedicades a cuidar la salut de la població. La fórmula s’amplia i, en lloc d’una setmana es prolongarà durant més d’un mes, del 21 de març al 26 d’abril, amb el títol “Jornades per a la Salut de Finestrat”.

“Aquestes jornades marquen l’inici d’una programació que volem mantindre durant tot l’any”, va indicar la regidora de Sanitat, Nati Algado, “amb la voluntat de promocionar la salut des de diferents enfocaments i per a totes les edats perquè l’abordarem en xarrades i també amb tallers pràctics, rutes de senderisme i espais de salut com el que hem creat en el Centre Juvenil denominat H₂O Espai Jove Salut”.

 

 

 

 

 

 

 

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE SANITAT ACÍ

El programa comença hui mateix, 14 de març, “Dia Mundial de l’Endometriosi” amb l’encesa de la llum groga en el Centre Juvenil amb l’objectiu de donar a conéixer aquest patiment que afecta un percentatge de la població femenina a nivell mundial i que altera la qualitat de vida de les persones que la pateixen.

Conferències

Pel que fa a les xarrades, la 1a serà el dimarts 21 amb la metgessa de família Esther Llinares Climent qui tractarà els Programes de Cribratge Poblacional com a mesures per a anticipar-se als problemes; la neuropsicològica clínica, Vanessa Llorca, impartirà la xarrada titulada “Quan les distraccions són un problema” el dijous 23 de març; Juan Ángel Ferrer Azcona, metge de família, compartirà les seues “Reflexions d’un metge de capçalera. El viatge de la medicina del segle XX al segle XXI” el dimecres 29 de març; Honorato Algado Martínez, també metge de família, parlarà sobretot el que s’ha de saber sobre hipertensió i diabetis el dimecres 19 d’abril. I tancant les xarrades Josep Tomás Algado Rabasa, metge internista, tractarà els “Típics tòpics en medicina i el seu grau de realitat”.

Espai Jove Salut H₂O

En la franja d’edat més jove se celebra l’Espai Jove Salut H₂O dedicat a trastorns de la conducta alimentària com l’anorèxia, bulímia. Serà el divendres 24 de març en el Centre Juvenil Finestrat, de 19.00 a 20.30h.

Tallers i ruta “Caminar és salut”

La part més pràctica d’aquestes jornades inclou un taller de reanimació cardiopulmonar que serà impartit el dissabte 25 de març per les infermeres Helena Arias i Noemí Seguí.

El dia 28 de març el taller tindrà com a escenari les aules dels dos col·les, Balcó de Finestrat i Puig Campana i el destinatari a qui va dirigida aquesta activitat seran els xiquets de 6 anys de 1r de Primària que aprendran a llavar-se correctament les dents amb l’odontòloga Amparo Galiana Llinares.

Amb la nutricionista Mamen Martorell parlaran sobre “Mesures que salven: descobreix la teua composició corporal”. Serà el divendres 31 de març.

Finalment, el taller nutricional “Buscant el sucre” es tractarà al Centre Juvenil el dimarts 4 d’abril i, l’endemà, al Centre Social La Cala, per part de la nutricionista Tamara Lloret Oltra.

Finalment, la Regidoria de Sanitat ens porta de ruta: “Caminar és salut”, des de la Fonteta han organitzat una ruta de dificultat mitjana per l’Alqueria, la Foia Cac, el Barranc de Port i la Font del Molí, comptant amb el suport del Centre Excursionista El Portell de Finestrat.

En el cas de la ruta i els tallers sí que cal formalitzar prèviament la inscripció al Centre Juvenil Finestrat (carrer Fonteta, 36), per correu en l’adreça sanitat@finestrat.org o en el WhatsApp 606 936 432.

En el marc d’aquesta iniciativa hi haurà una jornada de donació de sang que, en aquesta ocasió, tindrà lloc al Centre Social La Cala. Serà el dimecres 22 de març, en horari de 16.30 a 20.30 hores.

“Malgrat els anys de pandèmia des de la Regidoria de Sanitat hem intentat mantindre activitats relacionades amb la salut com són les jornades de donació de sang, la nostra adhesió al programa de Platges Sense Fum, també a la xarxa de Municipis saludables de la Comunitat Valenciana Xarxa Salut. A més, continuem visibilitzant efemèrides sanitàries com el mateix Dia de la Salut, que és el 7 d’abril, el dia de les malalties rares, el dia del VIH o el Dia Mundial de l’Endometriosi per al qual aquesta nit encendrem la llum groga. També tenim en marxa iniciatives que estan collint una excel·lent acceptació com les xarrades a les aules dels col·les per a tractar la salut emocional des d’edats primerenques, també el Racó de Mares i Pares i, com a complement a tot això, l’Espai Jove Salut H2O”. La regidora va fer una crida a la població a participar en aquestes jornades. “Segur que algun dels temes que abordarem seran del seu interés i, a més, els tractarem d’una manera dinàmica per a facilitar la interacció amb els professionals sanitaris que acudiran a impartir-les i que són coneguts per tots perquè són facultatius de Finestrat o que exerceixen a Finestrat i comarca”.

(GABINET PREMSA.14.03.2023)

DESCARREGUEU  DÍPTIC_Jornadas-Salud-Finestrat-2023Final

 

PROGRAMA “JORNADES PER A LA SALUT-FINESTRAT 2023”

Dimarts 21 de març

“Avançant-nos al problema: Programes de Cribratge Poblacional”.

Esther Llinares Climent.

Metgessa de Família.

Casa de Cultura, 18.30h.

 

Dimecres 22 de març

Donació de sang

Centre Social La Cala: 16.30 a 20.30h.

 

Dijous 23 de març

“Quan les distraccions són un problema”.

Vanessa Llorca Llinares. Neuropsicòloga clínica.

Casa de Cultura, 18.30h.

 

Divendres 24 de març

Taller per a joves i adolescents. Espai H₂O: “Anorèxia, bulímia i altres trastorns de la conducta alimentària”.

Centre Juvenil Finestrat, de 19.00 a 20.30h.

 

Dissabte 25 de març

“Les teues mans poden salvar vides: Taller de Reanimació cardiopulmonar”.

Helena Arias i Noemí Seguí. Infermeres. Sala Jove. 10.00h.

 

Diumenge 26 de març

Ruta: “Caminar és Salut”. Eixida: 9.00. La Fonteta.

Descripció: Fonteta-Font de L’Alqueria- Corral Suai – Foia Cac – Barranc de Port – La Font del Molí – La Fonteta.

Dificultat: Mitjana +.

Col·labora: Centre Excursionista El Portell de Finestrat.

*Inscripció prèvia.

 

Dimarts 28 de març

Taller “Com rentar-nos les dents” per a alumnat de 5 anys del CEIP Balcó de Finestrat i CEIP Puig Campana.

Amparo Galiana Llinares. Odontòloga.

 

Dimecres 29 de març

“Reflexions d’un metge de capçalera. El viatge de la medicina del segle XX al segle XXI”.

Juan Ángel Ferrer Azcona.

Metge de Família.

Casa de Cultura, 18.30h.

 

Divendres 31 de març

Taller “Mesures que salven: Descobreix la teua composició corporal”.

Mamen Martorell Pascual. Nutricionista

Centre Juvenil Finestrat, de 10.00 a 13.00h.

 

Dimarts 4 d’abril

Taller nutricional: Buscant el sucre.

Tamara Lloret Oltra. Nutricionista.

Sala Jove, de 17.00 a 20.00h.

 

Dimecres 5 d’abril

Taller nutricional: Buscant el sucre.

Tamara Lloret Oltra. Nutricionista.

Centre Social La Cala: de 17.00 a 20.00h.

 

Dimecres 19 d’abril

“Parlant d’hipertensió i diabetis: Què has de saber?”

Honorato Algado Martínez

Metge de Família.

Casa de Cultura, 18.30h.

 

Dimecres 26 d’abril

“Típics tòpics en Medicina: Són reals?”

Josep Tomás Algado Rabasa.

Metge Internista.

Casa de Cultura, 18.30h.

 

**Inscripcions: Centre Juvenil Finestrat. C/La Fonteta 36; WhatsApp 606936432; o sanitat@finestrat.org