Finestrat posa en marxa els treballs que definiran les bases per al repartiment d’ajudes del Pla Resistir i les pròpies del Consistori

Finestrat modifica els requisits per a la instal·lació de gasolineres en el terme municipal
09/02/2021
Torna l’enquesta #jovesambveu per a recollir les inquietuds dels joves de Finestrat
12/02/2021

L’ALCALDE DE FINESTRAT ASSEGURA QUE “LA FINALITAT ÉS REPARTIR TOTS ELS DINERS QUE TENIM: QUASI UN MILIÓ I MIG ENTRE ELS 431.655 QUE APORTA L’AJUNTAMENT, LA DIPUTACIÓ I LA GENERALITAT I EL MILIÓ QUE POSARÀ AQUEST CONSISTORI PERQUÈ NINGÚ ES QUEDE FORA”

Reunió d’urgència a l’Ajuntament de Finestrat. Presidida per l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, hui s’ha dut a terme la primera reunió de treball per a elaborar les bases per a l’accés a les subvencions a autònoms i microempreses del Pla Resistir.

Aquestes ajudes seran gestionades pels consistoris i compten amb el capital que aporten Ajuntaments, Diputacions i Generalitat. En total són 431.655 € per a Finestrat.

“El compromís és distribuir les subvencions entre tots aquells negocis que s’han vist sotmesos a un tancament a conseqüència de les restriccions i hagen perdut els seus beneficis” ha assenyalat l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca. El primer edil ha afegit també “que a la vista que hi ha moltes diferències en el Pla Resistir perquè hi ha moltes empreses de la localitat amb més de 10 treballadors que no es podran acollir a aquestes ajudes, es treballarà per a complementar-ho amb les ajudes locals”.

Seran beneficiàries totes aquelles empreses que tinguen el seu domicili fiscal a Finestrat o presten la seua activitat comercial en el municipi sempre que no la sol·liciten en una altra localitat. Les ajudes són compatibles amb altres subvencions procedents de qualsevol administració.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE DE FINESTRAT, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Reduir la pressió fiscal

Juanfran Pérez Llorca també ha volgut destacar “que m’agradaria que aquestes ajudes vingueren acompanyades d’una rebaixa fiscal per part de la Generalitat Valenciana i del govern d’Espanya per a tota l’hostaleria, per exemple, en el tema de l’IVA. També em preocupa saber que l’aportació econòmica que farà la Generalitat no serà en diners si no en pagarés, un confirming. Esperem que rectifique, que s’ingresse prompte els diners perquè les empreses i els autònoms l’estan passant realment malament”.

Pla d’Ajudes de l’Ajuntament: 1 milió€

Paral·lelament a aquestes ajudes, l’Ajuntament de Finestrat injectarà, com ja va fer l’any passat, 1 milió d’euros per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi.

Segons ha assegurat l’alcalde de Finestrat “la finalitat és repartir tots els diners que tenim que és quasi 1 milió i mig, amb els 431.655€ que aportem ajuntament, diputació i Generalitat, i el milió que posarà aquest consistori perquè ningú es quede fora”.

Seran ajudes directes i indirectes per als serveis socials de Finestrat, des de les aportacions en alimentació, els PEIS o ajudes al lloguer. També es preveu les subvencions a autònoms i PIME’S, així com bonificar els rebuts de Fem i de l’IBI, i rebaixar l’impost ICIO per a empreses amb la finalitat de generar noves ocupacions.