Finestrat posa en marxa el seu primer Pla de Subvencions Fiscals per a ajudar en el pagament del rebut de l’IBI

Finestrat organitza una visita a la xicoteta Alhambra valenciana i els llacs d’Anna
07/05/2019
La Bandera Blava torna a ondejar a la Cala de Finestrat
08/05/2019

L’Ajuntament de Finestrat ja compta amb el seu primer Pla de Subvencions Fiscals mitjançant el qual el consistori ajudarà a sufragar part de les despeses del rebut de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles). Així el va informar l’alcalde, Juan Francisco Pérez, al terme de la Junta de Govern celebrada ahir. “Hem aprovat les bases que regulen la subvenció per al rebut de l’IBI per a enguany 2019. Són unes ajudes de fins a 300€ que podran rebre els finestratins en situació de desocupació, els pensionistes i les famílies nombroses. Aquesta és la 1a línia de subvencions que aprovem perquè la nostra voluntat és incloure altres taxes locals. Bé és cert que l’impost més important que es recapta des de l’Ajuntament és l’IBI. Per això, hem volgut que les primeres bases de la subvenció per a enguany 2019 fora el rebut de l’IBI”.

Beneficiaris de l’ajuda de l’IBI

Els beneficiaris són les famílies més necessitades i col·lectius amb menys recursos com poden ser veïns en situació de desocupació, majors de 65 anys, pensionistes de la Seguretat Social menors de 65 anys i també famílies nombroses que no gaudisquen de la bonificació que ja estableix l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI d’aquest Ajuntament.

Terminis de sol·licitud

L’Ajuntament de Finestrat té contemplada una partida de 40.000€ dels pressupostos municipals de 2019 per al pagament d’aquesta nova línia de subvenció de l’IBI. El termini de sol·licitud d’aquesta ajuda serà de l’1 al 31 d’octubre.

Ajudes fins a 300€

L’import de la subvenció del rebut de l’IBI serà fins a un màxim de 300 €, sempre que es complisquen els requisits establits en les bases i es presente la documentació en temps i forma. Les bases que regulen aquesta subvenció es podran consultar en el Portal de Transparència de la pàgina web municipal.

(GABINET DE PREMSA: 7.05.19)