Finestrat posa en marxa el seu hort ecològic amb el lliurament de claus als 14 beneficiaris

L’agenda cultural de març comença aquest divendres amb la inauguració de l’exposició “SE VENDE” al Museu de Finestrat
02/03/2023
Finestrat 112
La Policia de Finestrat triada per a la implantació del sistema d’emergències 112
07/03/2023

EL NOU HORT ECOLÒGIC ESTÀ SITUAT EN LA ZONA VERDA DE “LA PENYA”, MOLT PRÒXIM Al CENTRE HISTÒRIC

Finestrat posa en marxa el seu hort ecològic amb el lliurament de claus de les parcel·les a cada beneficiari. En total són 14 parcel·les, situades en la zona verda de “La Penya”, una àrea municipal de 1.100 m² on en els últims mesos l’Ajuntament ha treballat per a condicionar aquest terreny i posar-lo al servei de la ciutadania com a hort ecològic. En el lliurament d’actes i claus va ser present l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, l’edil de Medi Ambient, David Alarcón, el regidor d’Obres, José Vicente Lloret i el tècnic mediambiental, Felipe Martínez.

“Hui som ací en el nou hort ecològic, en una ubicació idònia, més pròxima al nucli urbà, amb bons accessos. Presenta dues terrasses de terreny amb 14 parcel·les de 50m2 cadascuna que, des de hui i previ sorteig entre tots els sol·licitants, posem a la disposició dels beneficiaris amb el lliurament de claus. Ací tenen espai per a aparcar, una zona d’esplai amb berenador, caseta per a guardar els utensilis i també hem habilitat a peu de cada parcel·la una connexió d’aigua. I tot això en un lloc fabulós com és als peus de la penya del nostre centre històric”, va informar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

POT ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Des de l’Ajuntament han invertit més de 30.000€ en la posada a punt d’aquesta parcel·la, hui hort ecològic, al qual van optar més de 20 persones. En ser major la demanda que el nombre de parcel·les disponibles es va realitzar un sorteig entre tots els sol·licitants. Hui els beneficiaris recollien l’acta i la clau, a peu de parcel·la. Allí mateix l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, els va anunciar que ja estan treballant per a habilitar 10 horts més en aquesta mateixa zona i així donar servei a les persones que s’han quedat en llista d’espera. “Amb aquesta instal·lació, estem cobrint una petició de la ciutadania que va molt d’acord amb el nostre compromís amb la sostenibilitat mediambiental en continuar fomentant l’agricultura ecològica. Així que molt satisfet amb el treball de la Regidoria de Medi Ambient i molt il·lusionat en veure als veïns de Finestrat amb la clau de la seua parcel·la”.

Més sobre l’horts ecològic de Finestrat

El preu per l’ocupació de cada parcel·la és de 50€ a l’any, amb una bonificació del 50% per als jubilats/pensionistes, així com a les persones en situació de desocupació. Els cultius es realitzaran en règim d’agricultura ecològica, sense productes fitosanitaris artificials (pesticides/plaguicides artificials) ni fertilitzants o abonaments químics. Només es permetrà l’ús d’abonament d’origen natural o orgànic tipus compost, en lloc de fertilitzants artificials. Amb tot això es ve a cobrir diversos objectius d’índole social, mediambiental i educatiu perquè també està prevista l’organització de visites d’escolars perquè puguen prendre contacte amb aquesta mena d’activitats.

GABINET DE PREMSA (2.3.2023)