Finestrat porta demà a ple l’aprovació del pressupost municipal que ascendeix a 15’4 milions €

El periodista Félix Tena presenta este divendres a Finestrat el seu llibre “Un món sostenible”
21/02/2019
Infantils i cadets del CF Unió Esportiva Finestrat van guanyar les seues trobades de lliga
21/02/2019

ELS PRESSUPOSTOS INCLOUEN EL PRIMER PLA DE BONIFICACIONS FISCALS PER A SUBVENCIONAR EL PAGAMENT D’IMPOSTOS I TAXES MUNICIPALS

Demà es porta a ple l’aprovació del pressupost municipal de l’Ajuntament de Finestrat per a l’exercici 2019 que contempla 15.405.840€ milions € d’ingressos i 15’360.651 de despeses, la qual cosa dóna un saldo positiu aproximat de 200.000€. L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va avançar aquestes xifres i va qualificar el pressupost com a “continuista” perquè, segons va afirmar, “en els últims anys hem sigut capaços de donar-li la volta a la situació econòmica i aconseguir un Ajuntament solvent que genera més ingressos que despeses”.

Novetats del pressupost: Primer Pla de Bonificacions fiscals

Com a novetat més significativa el pressupost municipal contempla una partida de 40.000€ destinada al Pla de bonificacions fiscals. “Per primera vegada Finestrat va a a subvencionar a aquells ciutadans amb una situació econòmica difícil i que podran optar a tindre subvencionats el pagament de rebuts tan importants com l’IBI o la taxa de fem.”

Per un altre costat i en atenció a les peticions de les associacions se’ls ha incrementat les aportacions econòmiques entre un 20 i un 30%. “Hui les associacions de Finestrat estan exercint una gran labor social i de col·laboració en el desenvolupament del nostre municipi. Per això, hem considerat aquest augment de les aportacions econòmiques”, va indicar l’alcalde.

Novetats del pressupost: Primer Pla de Bonificacions fiscals

Com a novetat més significativa el pressupost municipal contempla una partida de 40.000€ destinada al Pla de bonificacions fiscals.  “Per primera vegada Finestrat subvencionarà a aquells ciutadans amb una situació econòmica difícil i que podran optar a tindre ajudes per al pagament de rebuts tan importants com l’IBI o la taxa de fem.”

Per un altre costat i en atenció a les peticions de les associacions locals s’ha incrementat les seues aportacions econòmiques entre un 20 i un 30%. “Hui les associacions de Finestrat estan exercint una gran labor social i de col·laboració en el desenrotllament del nostre municipi. Per això, hem considerat aquest augment de les ajudes econòmiques que cada any facilitem des del consistori”, va indicar l’alcalde.

Inversions

Finestrat és un municipi en contínua transformació i creixement. Per això, segons va informar l’alcalde, en el capítol d’Inversions donaran molt pes al nucli històric tradicional. “Renovarem llocs emblemàtics com la Plaça del Poble, el carrer Hostal i la zona de la Penya on crearem un mirador. També millorarem béns del nostre patrimoni com el llavador municipal, l’ampliació del cementeri, a més d’executar xicotetes actuacions en zones verdes de les urbanitzacions”. A la Cala culminaran la canalització del barranc de la Cala, una obra executada a través de Hidraqua. “Es tracta de la gran obra d’aquesta legislatura. I sobre aqueixa obra invertirem en el disseny d’un model nou de ciutat, més modern, adaptat als nous temps, pensant en la joia que és la nostra Cala i en les instal·lacions i serveis que mereix un de les destinacions turístics més visitats de la Costa Blanca”. També a la Cala, concretament en la zona dels edificis Calasol, està previst el projecte de recuperar una parcel·la per a crear un parc per a l’oci i gaudi de la ciutadania.

En matèria esportiva i amb l’aprovació del pressupost el govern podrà licitar les obres del trinquet. “És una obra esportiva que volem fer enguany. Finestrat té una pedrera molt important de jugadors de pilota, entre ells, un campió del món. Així que treballarem per a facilitar-los les instal·lacions que es mereixen”.

El capítol d’inversions té una dimensió tecnològica destinada a l’ampliació del sistema de cambres de seguretat viària, incorporant lectors de matrícula. A més, 2019 és l’any de la posada en marxa d’un projecte pioner a Espanya per a dotar de connectivitat a la muntanya del Puig Campana. “Volem millorar la seguretat dels visitants, la preservació de l’entorn i la prevenció d’incendis. I esperem tindre-ho a punt abans del pròxim estiu”.

 

Serveis socials

El consistori destinarà prop de 150.000€ per a ajudes i subvencions socials.  “És un increment molt significatiu per a atendre als que més ho necessiten, bé a través de  la pròpia Regidoria (60.000€) i també en ajudes municipals destinades a les famílies amb xiquets/as escolaritzats de 0 a 3 anys (20.000€), ajudes per al transport escolar (10.000€), beques de transport esportiu (5.000€) i també les bonificacions fiscals que, per primera vegada, es van a aprovar a Finestrat (40.000€).   En aquesta mateixa línia l’alcalde va recordar l’esforç del consistori en cedir dues parcel·les municipals de la Cala a l’Associació “Mujeres con voz Marina Baixa” perquè puguen executar allí el seu projecte de construir vivendes per a dones víctimes de maltractament i en risc d’exclusió social.

Taller d’Ocupació

Finalment, en matèria d’ocupació, l’alcalde va recordar que Finestrat està al capdavant de creació de llocs de treball en la comarca amb l’obertura i consolidació del seu teixit empresarial. “No obstant això, destinarem prop de 80.000€ per a celebrar un Taller d’Ocupació, a més de continuar organitzant cursos de formació adequats a les demandes de l’empreses perquè ens estan donant molt bons resultats d’inserció laboral”, va concloure l’alcalde. 

El ple d’aprovació del pressupost municipal se celebra demà, dijous 21 de febrer, a partir de les 13:30 hores, en la 1a planta de la casa consistorial i es podrà seguir en directe a través d’Internet (Canal FinestratDirecto de YouTube).