Finestrat passa a Fase 2 el dilluns amb l’obertura progressiva de dependències com el Centre Juvenil

Finestrat cancel·la de manera anticipada un deute bancari de 800.000€ gràcies al superàvit de l’exercici 2019
29/05/2020
Comença a Finestrat el Pla Anual d’Acció contra el mosquit tigre
01/06/2020

LA CALA ROMANDRÀ TANCADA FINS A DISPOSAR DEL PLA DE CONTINGÈNCIA QUE PROPORCIONE TOTES LES GARANTIES PER A OBRIR LA PLATJA
Des de dilluns que ve, 1 de juny, tota la Comunitat Valenciana passa a Fase 2 del procés de desescalada, tal com van confirmar ahir des del Ministeri de Sanitat. Des de Finestrat el seu alcalde, Juan Francisco Pérez, va mostrar la seua satisfacció per aquesta evolució cap a una nova normalitat “el que implica la recuperació de la llibertat en molts àmbits com l’ampliació d’aforament en terrasses d’hostaleria, l’obertura de marques comercials i, amb això, que moltes persones immerses en ERTOs, especialment joves, recuperen el seu lloc de treball”.
També des de la jornada d’ahir les localitats de la Comunitat disposen d’informació oficial sobre l’impacte de la pandèmia del Covid-19. En el cas de Finestrat, l’alcalde va destacar que en els últims 14 dies no hi ha hagut cap nou positiu. Per això, va llançar un missatge de col·laboració i prudència a la ciutadania “per a mantindre aqueixa tendència i que Finestrat continue sent un municipi sense contagis”.
Obertura progressiva d’espais municipals
Quant a la flexibilització de mesures en el cas de la localitat, la decisió del govern local de cara a l’inici de la Fase 2 és l’obertura progressiva de dependències municipals com el Centre Juvenil Finestrat “amb la finalitat de facilitar un espai d’estudi per als joves que estan preparant els seus exàmens d’accés a la Universitat”. Aquesta obertura es farà conforme estableixen les autoritats sanitàries com el límit d’aforament al 50% o l’ús obligat de màscares, entre altres mesures.
Pla de contingència per a la platja
Altres espais com la platja de la Cala romandran tancats fins que el consistori dispose del corresponent Pla de Contingència corresponent. “En el termini d’1 setmana intentarem disposar d’aquest pla que realitzarem amb el suport del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, gran col·laborador dels Ajuntaments per a desenvolupar aqueixos plans i poder obrir les platges amb totes les garanties”. L’alcalde i també titular de l’àrea de Turisme a Finestrat, Juan Francisco Pérez, va aprofitar per a llançar un missatge de paciència a la ciutadania “perquè el mateix dia que ens diuen que passem a Fase 2 ens diuen les condicions que hem d’anar complint. Per tant, els Ajuntaments a penes tenim marge de maniobra per a portar-les a la pràctica. Una vegada més ens deixen sols per a prendre decisions i adaptar-nos a les noves necessitats que van sorgint”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Condicions d’obertura del Centre Juvenil

En el cas del Centre Juvenil les condicions d’obertura són les següents:

-Horari matins: 8.30 a 13.30 hores.

-Horari vesprades: 16.00 a 21.00 hores.

-Accessos separats per a entrar i eixir.

-Aula d’Estudi oberta al 50% (11 persones màxim): davant la necessitat d’espai per a garantir les distàncies de seguretat s’ha ampliat la superfície de l’aula incorporant la sala annexa.

-Cita prèvia enviant un WhatsApp al departament de Joventut al 606936432.

-Ús del bany autoritzat.

-Ús obligatori de màscara dins de les instal·lacions.

-Lentrada i les altres aules romandran tancades al públic.

-2 vegades al dia, neteja i desinfecció.