Finestrat participa a Siena en l’I Congrés Europeu del Projecte CERV. Ed.u.co sobre sostenibilitat

Reunió Informativa sobre les Pròximes Escoles d’Estiu a Finestrat
24/04/2024
Finestrat en la 6a Trobada de Gestors de la Xarxa DTI
25/04/2024

L’ALCALDE ES VA REUNIR AMB L’ALCALDESSA DE SIENA PER A ACORDAR ACCIONS CONJUNTES PER A ACONSEGUIR NOUS FONS EUROPEUS DIRIGITS A AVANÇAR EN SOSTENIBILITAT

EL PROJECTE TÉ 8 PARADES EN CIUTATS EUROPEES I ARRIBARÀ A FINESTRAT AL JUNY AMB LA TEMÀTICA “CONSTRUINT UN FUTUR SOSTENIBLE”

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, juntament amb el regidor de Fons Europeus, Héctor Baldó i l’edil de Residents d’Altres Nacionalitats, Donna Rebecca Plummer, participen aquesta setmana en l’I Congrés Europeu del Projecte Ed.u.co que se celebra a Siena (Itàlia). Es tracta de la 1a parada d’aquest programa titulat “Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors (CERV)” que es desenvolupa en 8 destins europeus al llarg de 2024 per a avançar en matèria de sostenibilitat.

 

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “Finestrat està participant en l’I Congrés Europeu del pla Edu.co amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat i fomentar la conscienciació de la joventut en matèria d’ecologia i protecció mediambiental”. En el marc d’aquest Congrés la delegació de l’Ajuntament de Finestrat a Siena va ser rebuda per la seua alcaldessa, Nicoletta Fabio, a qui van fer lliurament d’un exemplar de la Carta Pobla. “Hem aprofitat aquest congrés a Siena per a mantindre una trobada amb la seua alcaldessa perquè tots dos Ajuntaments hem sigut guardonats amb el distintiu de sostenibilitat. I treballarem per un projecte conjunt que ens permeta aconseguir nous fons europeus per a portar avant actuacions en matèria de sostenibilitat”, va assenyalar l’alcalde. Cal recordar que Finestrat ha sigut guardonat recentment amb el Premi Poble Sostenible 2024.

 

 

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

“Construint un futur sostenible”

El Projecte Ed.u.co. té com a objectiu establir una Comunitat Urbana Educativa Ambiental que servisca com a Xarxa Europea Ambiental. Aquest projecte uneix a ciutadania de diferents ciutats i països per a col·laborar en solucions sostenibles per als problemes climàtics i ambientals.

L’esdeveniment d’aquesta setmana a Siena marca l’inici d’aquest projecte que involucra a més de 400 participants directament i que, de manera indirecta, es calcula que arribarà a més de 25,000 persones. La 2a parada serà al juny a Finestrat amb el lema “Construint un futur sostenible”. Concretament del 3 al 6 de juny se celebraran jornades i tallers interactius sobre educació ambiental i sostenibilitat, centrant-se en temes com el canvi climàtic, l’energia renovable i la reducció de residus.

El projecte continuarà al llarg de 2024 a Trikala (Grècia), Kočevje (Eslovènia), Brasov (Romania), Kekava (Letònia), Újbuda (Hongria ) i Athineou (Xipre).

GABINET DE PREMSA (24.4.2024)