Finestrat organitza un programa d’actes titulat “Dona i Esport” pel 25N

L’Ajuntament de Finestrat renova els equips informàtics de la Biblioteca municipal
24/11/2020
Finestrat està present en la Fira Internacional de Destinacions Intel·ligents (FIDI)
25/11/2020

Un minut de silenci per totes les víctimes de la violència de gènere ha obert hui el Dia Internacional sobre l’Eliminació de la Violència contra la Dona al qual se suma any rere any l’Ajuntament de Finestrat amb l’organització d’una setmana reivindicativa i per la Igualtat.

Des de la Regidoria de la Dona i Igualtat s’ha posat enguany el focus en la relació entre dona i esport i com aquest últim pot ser un gran potenciador del poder i de la independència de la dona enfront del món.


Amb aqueixa premissa la Regidora d’Igualtat, María Llorca ha inaugurat les activitats organitzades entre el 25 i el 28 de novembre.
La tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret, ha assenyalat que enguany “cal destacar que els tallers seran impartits per dues dones de Finestrat, empresàries i dedicades al món de l’esport i la fisioteràpia. Sandra Ortuño i Maribel Algado impartiran els cursos “Millora Postural” i “Enforteix el teu sòl pèlvic” i clausuraran els actes el dissabte, de manera conjunta, amb una classe magistral amb el lema “Empoderar-se des del cuidar-se” al Pavelló Municipal”.

Des de la Regidoria d’Igualtat s’ha volgut agrair el treball de totes les participants. “És tot un honor i un orgull poder comptar amb dues dones, dues xiques joves empresàries de Finestrat per a poder commemorar el 25 de novembre. No podem, ni hem d’oblidar que encara ens queda camí per a aconseguir la plena igualtat de la dona en aquesta societat i el que és més important per a poder erradicar completament qualsevol tipus de violència contra elles”, ha assenyalat l’edil de la Dona i d’Igualtat, María Llorca. “Si aquests tallers, si l’exemple d’aquestes dues empresàries i esportistes serveix, encara que siga una mica, per a aconseguir que siguem i ens creguem més lliures, més independents, més segures i iguals haurà valgut la pena realitzar aquesta setmana per la Igualtat i per l’eliminació de la violència contra la dona” ha afegit l’edil, María Llorca.


POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, MARÍA LLORCA, ACÍ


El taller “Millora postural” s’impartirà el dimecres 25 i el divendres 27 de novembre en el Pavelló d’Esports “La Foia” a les 12.00 hores. “Enforteix el teu sòl pèlvic” es realitzarà el dimecres 25 i el divendres 27 novembre a les 17.00 hores a la Sala Polivalent, Extensió Administrativa de la Cala.
El dissabte 28 de novembre a partir de les 12.00 hores se celebrarà la classe magistral de Clausura “Empoderar-se des del cuidar-se” en el Pavelló Municipal. “Per a aquesta última jornada segueix oberta la inscripció i us animem a tots, homes i dones, a sumar-vos a aquesta activitat amb la qual reivindiquem la lluita conjunta per frenar aquesta xacra”, va concloure la regidora.
A més, en el marc d’aquesta setmana d’actes se celebrarà el teatre “Antes muerta que convicta” de Beatriz Rico a la Casa de Cultura de Finestrat aquest diumenge, dia 29, a les 19.00 hores. Entrada 3€ a benefici de l’Associació Mujeres con voz Marina Baixa.
Cal recordar que és obligatori l’ús de la màscara i que totes les activitats es realitzaran sota la supervisió i protocols antiCOVID-19.
L’Ajuntament de Finestrat es reserva el dret a modificar o anul·lar qualsevol activitat depenent de la situació sanitària.

GABINET DE PREMSA (25.11.2020)