Finestrat organitza tallers per a les persones majors sobre alimentació saludable i com activar la ment

Finestrat commemora el “Nou d’Octubre” amb un concert de música tradicional valenciana a càrrec del Centre Musical Puig Campana
03/10/2019
Dimecres que ve, 8 d’octubre, Finestrat celebra una campanya d’ITV mòbil per a vehicles agrícoles i motocicletes
04/10/2019

Des de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Finestrat informen que, amb motiu del Dia de les Persones Majors que es commemora hui, 1 d’octubre, han organitzat tallers dirigits a la 3a edat sobre alimentació saludable i com activar la ment. Aquests tallers estan subvencionats des de la Diputació provincial d’Alacant i s’impartiran tant en el nucli històric com a la Cala a fi de facilitar la participació dels veïns de tota la localitat.

En primer lloc, se celebrarà el Taller d’Alimentació saludable. Serà el dilluns, 14 d’octubre, en la Llar del Pensionista (nucli històric), a les 17:00 hores. El mateix taller es repetirà a la Cala el dimecres, dia 16 d’octubre, en el Centre Multiusos, també a les 17:00 hores. Segons va informar la regidora de Benestar Social i Tercera Edat, María Llorca, “ja portem diversos anys celebrant aquesta jornada formativa dedicada a ajudar als nostres majors a adquirir hàbits d’alimentació més saludables i equilibrats amb l’objectiu de previndre malalties i , sobretot, que es troben molt millor a través de l’alimentació”.

D’altra banda, el programa de formació dirigit als majors inclou enguany el taller “Activa la teua ment”. “En aquest cas treballarem l’atenció i la memòria a través d’exercicis de raonament o planificació al seu dia a dia com pot ser fer la llista de la compra o una agenda amb les tasques pendents. En definitiva, activitats d’estimulació cognitiva per a activar la seua ment i treballar la memòria”. Aquest taller dura 4 dies i se celebrarà a la Cala (Centre Multiusos) els divendres 18 i 25 d’octubre, 8 i 15 de novembre, a les 17:00 hores; i en el nucli històric (Casa de Cultura) serà els dissabtes 19, 26 d’octubre, 9 i 16 de novembre, a les 10:00 hores.

La regidora de Benestar Social, María Llorca, va fer una crida a la participació i va recordar que és necessari inscriure’s prèviament en el Taller “Activa la teua ment” perquè les places són limitades. Les inscripcions es poden formalitzar en el departament de Serveis Socials (planta baixa, Ajuntament), en el Centre Multiusos de la Cala i també en l’extensió administrativa de la Cala. Finalment, l’edil també va mostrar el seu agraïment a la Diputació d’Alacant “perquè el seu suport ha fet possible, un any més, que podem celebrar aquests tallers tan interessants per a la salut i el benestar dels nostres majors”.

(GABINET PREMSA.1.10.2019)