Finestrat organitza la “Setmana de la Dona” en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: divendres 28, 13:15 hores
26/02/2020
Les cadets del Club Voleibol Finestrat guanyen 3-0 al Racing San Juan i es col·loquen terceres en la taula
27/02/2020

Amb motiu del “Dia Internacional de la Dona” que es commemora el pròxim 8 de març, des de la Regidoria d’Igualtat s’ha organitzat una “Setmana de la Dna” que compta amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Finestrat. Els esdeveniments comencen el dia 5 amb els primers passos per a la Creació de la Comissió d’Igualtat de Finestrat a la que s’ha convocat al teixit empresarial i associatiu a fi d’aconseguir representació de tots els estaments en l’aplicació del primer Pla d’Igualtat de la localitat. Serà en la sala d’actes de la Casa de Cultura, a les 19:00 hores.

A continuació, el divendres 6 tindrà lloc a Benidorm el XX Trobada de Dones de la Marina Baixa. Com a acte central se celebrarà el concert “Música per la Igualtat” interpretat per 65 dones del Conservatori Municipal de Música ‘José Pérez Barceló’ i de les tres bandes de Benidorm, sota la batuta de la directora d’Orquestra, Irene Isabel García Esteban. Entre les peces estrenaran l’obra ‘Fantasía Española’, de la compositora Regina Arterós. Com a antesala al concert, en el mateix Hotel Meliá Villaitana a les 19.00 hores, la directora Irene Isabel García Esteban oferirà una xarrada davall el títol ‘La dona en la Direcció d’Orquestra’. L’autobús eixirà des de La Fonteta a les 17:00 hores i les places des de Finestrat ja estan ocupades al 100%.

Per al dissabte, dia 7, està previst el tradicional “Dinar de la Dona” que organitza l’Associació de Dones de Finestrat. Prop de 200 persones assisteixen cada any a aquesta jornada lúdica de convivència que tindrà lloc en la Sala Jove a les 14:00 hores.

Finalment, per al diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’ha programat el concert del Duo Nannerl compost per Anna Maria Badia Nikiforova al violí i Elizaveta Yaroshinkaia al piano les que interpretaran composicions de Clara Shumman, Lili Boulanger i Amy Beach, entre altres. Serà en la Casa de Cultura a partir de les 19:00 hores.

En paraules de la regidora de la Dona i d’Igualtat, María Llorca, “amb aquesta setmana d’actes volem cridar l’atenció, un any més, sobre la importància de remar unides cap a la igualtat real en tots els àmbits de la societat tant professional com econòmic i personal. Per això, és tan important el Pla d’Igualtat que hem aprovat per a tota la localitat i al que convoquem a participar a totes les parts que conformen la nostra societat. Per a avançar tots a una per la igualtat d’oportunitats i drets per a hòmens i dones”.

GABINET DE PREMSA 26.02.2020)