Finestrat organitza classes d’espanyol per a facilitar la integració de residents d’una altra nacionalitat

El Centre Juvenil Finestrat acull aquest divendres, 16 d’octubre, la pròxima jornada de donació de sang
13/10/2020
Dimarts que ve torna el Club de Lectura “La Finestra Màgica” amb sessions presencials i també via zoom
15/10/2020

AQUESTES CLASSES S’IMPARTIRAN A LA CALA I AL CENTRE JUVENIL DEL CENTRE HISTÒRIC AMB SUPORT DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

Des de l’Ajuntament de Finestrat segueixen avant amb accions destinades a facilitar la integració dels veïns d’altres nacionalitats que han triat la localitat per a viure. Per a això, compta amb el suport de la Diputació d’Alacant a través d’una subvenció de 4.205’37€ que serà destinada al desenvolupament d’activitats com els cursos d’espanyol.

En paraules de la regidora titular de l’àrea, Donna Rebecca Plummer, “el nostre ajuntament és pioner en l’atenció als residents d’altres nacionalitats amb un departament municipal dedicat en exclusiva a aquest col·lectiu que representa la meitat de la població de Finestrat, sobretot de parla anglesa. Per tant, agraïm el suport de la institució provincial per a continuar desenvolupant projectes i activitats que contribuiran a fer més fàcil la integració de totes aquestes persones que han triat la nostra localitat com la seua llar”.

Les classes d’espanyol per a residents d’altres nacionalitats s’impartiran en horari de demà, els dilluns i dimecres a la Cala, i els dimarts i dijous a l’aula de formació del Centre Juvenil (centre històric). En aquest curs i a causa de la situació actual marcada per la COVID-19, s’impartirà aquesta formació seguint tots els protocols municipals de seguretat i prevenció per a evitar la propagació del coronavirus. Entre les principals mesures, les ràtios es veuran reduïdes, serà obligatori l’ús de màscara, mantindre les distàncies de seguretat, així com la desinfecció dels espais després del seu ús.

Per a formalitzar la inscripció, les persones interessades poden acudir a l’extensió administrativa de la Cala i també al Registre d’Entrada del mateix ajuntament (planta baixa). Per a més informació, l’adreça de contacte és alloret@finestrat.org

La subvenció rebuda pel consistori finestratí ascendeix a 4.205’37€ dins de la convocatòria de subvencions a Ajuntaments i entitats d’àmbit territorial inferior al municipi amb destinació a projectes, programes i activitats en matèria de ciutadans estrangers (anualitat 2020).

(GABINET DE PREMSA 13.10.2020)