Finestrat obrirà la seua platja dilluns que ve, 15 de juny, amb l’aplicació del seu Pla de Contingència

Torna el servei de recollida de roba als contenidors taronja del Proyecto Lázaro a Finestrat
09/06/2020
L’Ajuntament de Finestrat redueix el cost de l’Educació Infantil a les famílies amb fills/es menors de 3 anys
11/06/2020

EL PLA ESTABLEIX UN ACCÉS ÚNIC, CONTROL D’AFORAMENT, HORARI DE 9.00 A 21.00 HORES I PERSONAL ESPECÍFIC PER A VETLAR PER EL COMPLIMENT DE LES MESURES DE SEGURETAT
L’alcalde, Juan Francisco Pérez, ha anunciat que la platja de la Cala de Finestrat obri al públic dilluns que ve, 15 de juny. Per a supervisar l’aplicació de les mesures del Pla de Contingència establides des del consistori aquest matí la primera autoritat local va visitar la Cala al costat de membres del govern local, Policia Local i tècnics municipals de Platja i Medi Ambient.
En aquesta visita d’inspecció l’alcalde va anunciar que l’Ajuntament ha decidit obrir la platja perquè veïns i visitants puguen gaudir de la platja seguint les mesures establides des del Pla de Contingència que han elaborat seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i els organismes de Turisme. “És cert que obrirem”, va assenyalar l’alcalde, “encara que ho farem amb unes mesures de seguretat bastant restrictives, sobretot al principi. Hi haurà un únic punt d’accés d’entrada i eixida per a disposar d’un control exacte de l’aforament que serà de 1.000 persones. També marcarem la línia en la riba per a evitar que ningú s’establisca allí i d’aquesta manera delimitar el passeig i l’entrada a la mar”. Les mesures estaran degudament senyalitzades i secundades amb la presència dels agents de la Policia Local i un servei privat de vigilància contractat per a exercir la funció d’informar els usuaris sobre l’obligació de complir les mesures com mantindre les distàncies de seguretat. El servei de socorrisme també estarà actiu a partir del dilluns, dia 15, “amb 4 socorristes que estaran pendents únicament i exclusiva de la seguretat i assistència dels banyistes en la mar i no d’altres mesures com el distanciament social. Per tant, en total estem parlant de més de 10 persones pendents de la seguretat de les persones a la platja”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

L’horari establit per a aquesta segona quinzena de juny serà de 9.00 a 21.00 hores “i per a la Nit de Sant Joan, el dia 23 de juny, hi haurà un horari especial perquè la platja es tancarà a les 18.00 hores. Això ho fem per a evitar massificacions en una festa molt tradicional que ja vam anunciar en el seu moment que se suspenia enguany per seguretat davant la pandèmia de la COVID-19”.

La Cala de Finestrat distingida amb la Bandera Blava

L’alcalde va posar en valor que la Cala de Finestrat haja sigut reconeguda amb la Bandera Blava, guardó internacional que concedeix la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), a través de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). En aquest sentit va assenyalar que “hem volgut fer les coses bé. I gràcies a fer les coses bé hui tenim la satisfacció d’haver obtingut, un any més, la Bandera Blava. Aquest guardó distingeix a la nostra xicoteta platja, una de les més visitades de la Costa Blanca, per complir els criteris de gestió i educació ambiental, seguretat, equipament, legalitat, qualitat costanera i qualitat de l’aigua. Per això, per a nosaltres és molt important que no hi haja massificacions. En definitiva, no es tracta de sancionar. Es tracta de garantir que no hi haja més brots de COVID-19 en la nostra localitat”.

En matèria de serveis la platja també serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda que disposarà d’assistència per a accedir a la mar a partir del dilluns dia 15. I en matèria de tecnologia la Cala de Finestrat disposa de Xarxa Wifi gratuïta per a tots els visitants “una eina que ens permetrà el control del nombre d’usuaris que es connecten a Internet des de la nostra platja.”

El Pla de Contingència també estableix el garbellat de l’arena abans i després de cada jornada i la neteja i desinfecció de les instal·lacions de més contacte diverses vegades al dia.

(GABINET DE PREMSA 10.6.2020)