Finestrat obri el termini per a sol·licitar les bonificacions fiscals d’ajuda en el pagament de l’IBI

Finestrat rep 56.000€ en subvencions per al servei d’Assessorament i PEIs de l’Àrea de Benestar Social
05/10/2020
Inauguració de la mostra “Soplao-3” de Nelly Gerouard en el Museu de Finestrat
05/10/2020

Els Beneficiaris seran desocupats, majors de 65 anys, famílies nombroses i, com a novetat, les persones afectades per un ERTO
Des de l’Ajuntament de Finestrat informen que ja està obert el termini per a sol·licitar la bonificació fiscal per a ajudar a sufragar les despeses del rebut de l’IBI (Impost sobre Béns immobles). Els beneficiaris són les famílies més necessitades i col·lectius amb menys recursos com poden ser veïns en situació de desocupació, persones majors de 65 anys, pensionistes de la Seguretat Social menors de 65 anys i també famílies nombroses que no gaudisquen de la bonificació de la quota íntegra que ja estableix l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI d’aquest Ajuntament. Com a novetat, i després de ser acordat pels dos grups de la corporació en l’últim ple, les bases inclouen com a beneficiaris a les persones afectades per un ERTO que complisquen els requisits establits en les bases.

Quant al termini de sol·licitud d’aquesta ajuda, serà fins al 20 de novembre degut a la prolongació del període de pagament establit des de SUMA.
En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “dins de la política d’ajudes a la ciutadania per a fer front a aquesta situació tan complexa que ha causat la pandèmia hem tornat a reservar una partida pressupostària per a ajudar a pagar l’IBI a aquelles persones que més el necessiten. Aquesta ajuda tindrà un límit de 300€ destinat a l’IBI de l’habitatge habitual. Per tant, anime als veïns al fet que vinguen a l’Ajuntament a informar-se i a tramitar aquesta ajuda social que podran rebre els finestratins en situació de desocupació, els pensionistes, les famílies nombroses i també les persones que estiguen o hagen estat enguany en un ERTO . Mentre dure la crisi aquest Ajuntament es mantindrà ferm en el seu propòsit d’ajudar a la ciutadania quan més el necessiten”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Ajudes fins a 300€
L’import de la subvenció del rebut de l’IBI serà fins a un màxim de 300 €, sempre que es complisquen els requisits establits en les bases i es presente la documentació dins del termini i en la forma escaient. Les bases que regulen aquesta subvenció amb les últimes modificacions es podran consultar en els pròxims dies en el BOP i també en el Portal de Transparència de la pàgina web municipal.
Per a més informació poden acudir al Registre d’Entrada de l’Ajuntament (planta baixa) i també a l’extensió administrativa de la Cala. Termini de sol·licitud: fins al 20 de novembre.
Requisits per a ser beneficiari de la bonificació
Entre els requisits, els sol·licitants han d’estar empadronat en l’habitatge objecte de la subvenció i ésser el subjecte passiu de l’IBI i tindre una Renda, la Unitat Familiar, que no supere 2 vegades l’IPREM (Indicador Públic de renda d’efectes múltiples).

A l’espera de publicar-se en el BOP les modificacions anunciades, poden CONSULTAR LES BASES ACÍ 20200630_BOP CONVOCATORIA-BASES EXACCIONES