Finestrat obri el seu ECOPARC, instal·lació pionera en ple bulevard per a donar servei a la ciutadania i empresariat

Actes litúrgics Setmana Santa Finestrat
30/03/2023
Obri a Finestrat el Museu del Motor amb més de 3.000m2 dedicats a l’exposició de la història de l’automòbil
31/03/2023

LA CIUTADANIA POT DEPOSITAR ACÍ FINS A 80 TIPUS DE RESIDUS PER AL SEU POSTERIOR TRACTAMENT I REUTILITZACIÓ

Obri el primer Ecoparc de Finestrat. Es tracta d’una planta de recollida selectiva i emmagatzematge de diferents tipus de residus, fruit de la col·laboració públicoprivada entre l’Ajuntament i Sabospa S.L. Aquesta planta és pionera per la seua ubicació, en ple Bulevard, per emprar l’última tecnologia en el tractament de residus i també pels sistemes d’insonorització per a evitar molèsties en l’entorn urbà on es troba.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “hui posem en marxa un nou servei per a la localitat de Finestrat. És l’ECOPARC FINESTRAT, un exemple de col·laboració públic-privada que hem posat en marxa a través d’una concessió administrativa en aquesta parcel·la del nostre Bulevard, just a mig camí entre La Cala i el nucli històric, acostant així al màxim aquest nou servei a la població i empresariat de la zona. Per a un municipi com el nostre, en ple creixement i amb un augment significatiu de la recollida de residus representa una infraestructura fonamental per a continuar avançant en sostenibilitat i protecció del medi ambient”.

Comptar amb l’Ecoparc permetrà que qualsevol persona empadronada en la localitat puga acudir a aquesta instal·lació, situada al carrer Alfàs del Pi, 6 i de manera gratuïta, depositar fins a 80 tipus de residus diferents. Amb això, s’evita que aquests residus acaben en els abocadors, reduint l’impacte que genera sobre el medi ambient. Quant a l’horari d’atenció al públic serà de 9.00 hores a 14.00 hores al matí de dilluns a divendres i a la vesprada de 16.00 a 18.00 hores. Els dissabtes també obrirà de 9.00 hores a 14.00 hores “Els residus que pararan als abocadors contaminen i fan inservible la terra. No obstant això, el 100% dels residus que es depositen ací seran tractats posteriorment per a facilitar el seu reciclatge i la seua reutilització”. “Per tant”, va afegir, “amb aquesta instal·lació Finestrat torna a donar exemple pel seu creixement ordenat en serveis, en infraestructures i, al mateix temps, sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

L’Ecoparc de Finestrat compta amb una zona de contenidors per a ús de manera gratuïta per part de veïns empadronats en la localitat. Fins a aquesta zona podran accedir amb el seu propi vehicle i allí depositar els diferents residus domèstics (no industrials) en el seu espai corresponent (mobles, electrodomèstics, fluorescents…), fins a 80 tipologies diferents de residus com a fustes, enderrocs, resta de poda, voluminosos, estris, electrodomèstics, equips informàtics, pneumàtics, tubs fluorescents, bombetes, bateries, cartutxos de tinta, radiografies, oli d’automòbil, bateries d’automòbil, dissolvent, pintures, aerosols, esprais, cristall pla, ceràmica, pisa, llandes, ferralla, metalls, PVC i poliuretà.

Al seu torn, l’ecoparc té una zona d’accés exclusiu per a professionals on, previ pagament d’una taxa, les empreses accedeixen a depositar residus de major volum i tonatge com són les restes de poda i enderrocs procedents fonamentalment de les àrees residencials en construcció. En aquest cas és una Planta de Tractament i Valorització on els residus són tractats amb les últimes tecnologies perquè puguen tornar a l’ecosistema aptes per a la seua reutilització.

D’altra banda, l’alcalde va tindre paraules d’agraïment per a la població de Finestrat “perquè és exemplar en matèria de reciclatge. Tenim per tot el terme municipal uns 80 punts nets de recollida selectiva de residus com a envasos, vidre, cartó, a més d’altres punts amb poda, oli i tèxtil. Només en poda vam recollir l’any passat quasi 800.000 quilos. I en estris també estem combatent els abocadors il·legals entre tots. Només en 2022 vam recollir més de 340 tones, la qual cosa reflecteix el bon funcionament de la nostra línia gratuïta 900 87 88 70. A partir d’ara se suma el primer Ecoparc de Finestrat per a contribuir, entre tots, a reduir l’impacte que tots aquests residus generen sobre el medi ambient”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

En la visita a l’Ecoparc l’alcalde va estar acompanyat pel regidor de Medi Ambient, David Alarcón, l’edil de Manteniment, Tomás Sellés, el Primer Tinent d’Alcalde i edil d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares, l’edil d’Obres, José Vicente Lloret i el regidor de Fons Europeus, Héctor Baldó, a més de l’equip tècnic municipal, l’equip de Sabospa S.L. i representants d’associacions locals.

(GABINET PREMSA.30.3.2023)