Finestrat, municipi pioner en la generació d’ocupació, se suma al Pacte per l’Ocupació de la Marina Baixa

L’empresa Camporrosso enjardinarà i condicionarà les parcel·les dotacionals de la nova urbanització en Avinguda Amèrica i voltants
10/03/2023
Més de 100 fanalets llueixen al centre històric tradicional amb motiu del Dia Internacional de la Dona
13/03/2023

FINESTRAT REGISTRA AL GENER EL PERCENTATGE MÉS BAIX DE DESOCUPACIÓ DES DE 2008

Finestrat és un municipi pioner en la generació d’ocupació que porta anys treballant per a aconseguir l’objectiu d’una taxa d’atur 0. Hui fa un pas més unint-se al Pacte Territorial per l’ocupació de la Comarca de la Marina Baixa, un òrgan amb el qual es pretén crear ocupació estable i de qualitat a la comarca.

El Pacte per l’Ocupació està format per les 18 localitats de la Marina Baixa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les principals organitzacions sindicals i empresarials i el servei LABORA de la Generalitat. Tots ells han formalitzat la seua unió amb la signatura d’aquest acord territorial en el Centre Social de la platja de l’Albir a l’Alfàs del Pi. El principal objectiu: la creació d’iniciatives comarcals que fomenten l’ocupació i la promoció econòmica de la zona.

La presidència per al seguiment del Pacte per l’Ocupació de la Marina Baixa ha recaigut, després de la votació de tots els membres, recaurà a l’Ajuntament de Benidorm.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, “molt satisfets perquè alcaldes, agents socials, empresarials, la Federació Valenciana, hàgem creat aquest Pacte per l’Ocupació a la Marina Baixa. Considere que és molt positiu i ho és si som capaços de crear accions conjuntes a l’hora de continuar formant a la població perquè siga la millor preparada a l’hora d’aconseguir un treball. I satisfets també perquè s’haja elegit a Benidorm per a la presidència d’aquest Pacte. Al cap i a la fi, és la capital de la comarca i té molts mitjans per a posar-los al servei de la comarca”.

En el cas de Finestrat, l’alcalde va posar en valor la trajectòria de generació de formació i oportunitats laborals en la localitat i en tota la comarca. De fet, la localitat s’ha reduït a la meitat el nombre d’aturats respecte a l’any passat i al gener de 2023 ha registrat una desocupació de l’11%, la dada més baixa des de 2008. “Som una de les localitats que més ha treballat la formació, la posada en marxa de tallers d’ocupació i l’atracció d’empreses per a generar més oportunitats laborals. Totes aquestes ajudes que vinguen a través del Pacte d’Alcaldes subscrit hui ens vindran molt bé per a complementar tot allò que fem a Finestrat en matèria d’ocupació i formació”.

Gabinet de Premsa (10-03-2023)