Finestrat modifica les ajudes del Pla Resistir per a arribar a més beneficiaris

L’Ajuntament de Finestrat sol·licita que la vacunació contra el Covid es realitze en el mateix municipi
05/03/2021
Recepció de l’alcalde al jove de Finestrat que realitzarà les seues pràctiques en instal·lacions esportives municipals
05/03/2021

LES PIMES I AUTÒNOMS AMB DEUTES PODRAN OPTAR A AQUEST PLA QUE ES POT SOL·LICITAR FINS Al PRÒXIM 16 DE MARÇ

Ampliar el marc de les ajudes del Pla Resistir. Aconseguir que els deutes no castiguen en temps de crisis com el que estem vivint. Aconseguir que més autònoms i xicotets empresaris els negocis dels quals s’han vist afectats per tancaments i restriccions puguen accedir a les ajudes.

Es l’objectiu de la modificació aprovada hui per la Junta de Govern de l’Ajuntament de Finestrat: permetre que aquelles empreses amb deutes amb Hisenda o la Seguretat Social no siguen excloses i puguen optar a aquestes subvencions de caràcter social.

En paraules del regidor d’Hisenda, José Vicente Lloret, “si del que es tracta és d’ajudar socialment a les empreses i autònoms era un contrasentit deixar-se fora a tots aquells que tenen deutes amb l’administració, tenint en compte la situació d’emergència social per la qual estem travessant a causa del COVID-19 i les restriccions”. Quant al termini per a sol·licitar aquestes ajudes denominades “Parèntesis” del Pla Resistir segueix en vigor fins dimarts que ve, dia 16 de març.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, JOSÉ VICENTE LLORET, ACÍ

Actualment la Llei General de Subvencions estableix que qualsevol empresa o autònom que no estiguera al corrent dels pagaments amb l’administració no podria acollir-se a una subvenció. Amb la modificació aprovada hui per Junta de Govern es marca com a excepció, tal com recull l’acord, “a les persones físiques beneficiàries del requisit d’estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i envers la Seguretat Social i del de no tindre la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament d’altres subvencions concedides”.

Això no eximeix que, una vegada percebuda la subvenció, es posen al dia de les seues obligacions amb les diferents administracions.

GABINET DE PREMSA (04.03.2021)