Finestrat modifica els requisits per a la instal·lació de gasolineres en el terme municipal

Nova ronda de contactes per l’ocupació i la formació a Finestrat
09/02/2021
Finestrat posa en marxa els treballs que definiran les bases per al repartiment d’ajudes del Pla Resistir i les pròpies del Consistori
11/02/2021

DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

L’Ajuntament de Finestrat està treballant en la modificació dels requisits per a la instal·lació de gasolineres en tot el seu terme i que afecta especialment el bulevard comercial. De moment, les noves llicències per a la implantació d’estacions de subministrament de combustible estan suspeses fins que finalitze la tramitació del canvi de la normativa que regula aquestes instal·lacions.

En paraules del regidor d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares, “amb l’expansió i el creixement del bulevard comercial, va créixer la demanda de llicències per a gasolineres. Per part nostra volem modificar els requisits perquè entenem que ja hi ha una concentració significativa d’aquesta mena d’estacions en el Bulevard i el que volem evitar és que proliferen sense una normativa clara i reguladora i que garantisquen la creació de nous llocs de treball”.

Entre aquests canvis es preveu regular l’àmbit de possible implantació, classe de sòl on es poden implantar i les condicions a les quals s’han d’ajustar.

POT ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’URBANISME, VÍCTOR DARIO LLINARES, ACÍ

Les noves condicions prohibeixen la instal·lació en sòl urbà d’ús residencial. Es podran instal·lar només en sòl d’ús industrial, terciari i no urbanitzable prèvia atorgació de Declaració d’Interés Comunitari. La parcel·la mínima haurà d’aconseguir els 1000m2 en sòl urbà, i tindre informe favorable del departament de mobilitat i trànsit.

Igualment es regulen els serveis complementaris, com els safaretjos de vehicles, les botigues o cafeteries, amb un màxim d’extensió de 50m2. Aparcament almenys de 5 places de vehicles en la mateixa parcel·la i un mínim de dos lavabos, un almenys que complisquen amb els requisits de mobilitat i accessibilitat. I la presentació d’una memòria ambiental que justifique els possibles efectes i les mesures correctores.

“Amb aquesta regulació també aconseguim evitar una futura concentració, que puga afectar la seguretat de la ciutadania pels riscos que comporta, des de possibles sinistres, molt més trànsit i la consegüent contaminació ambiental o el perill que suposa el transport de mercaderies perilloses” ha assenyalat el tinent alcalde i regidor d’Urbanisme de Finestrat.

La suspensió de la tramitació i llicències per a gasolineres va ser acordada en l’últim ple, així com l’aprovació de la proposta de modificació puntual núm. 16 de les Normes Subsidiàries de planejament de Finestrat.

Qualsevol consulta referent a la tramitació de l’expedient es troba en la pàgina web municipal (www.ayto-finestrat.es)..