Finestrat millorarà l’atenció sanitària incorporant un metge més al consultori del nucli històric

Finestrat organitza un curs titulat “Actívate y Vende” per a ajudar comerciants i empresariat a renovar la seua estratègia de venda per a millorar resultats
07/10/2019
Campanya d’ITV mòbil a Finestrat
08/10/2019

Augmentar els metges d’Atenció Primària i disposar de pediatra a temps complet.  Aqueixes són les principals peticions que l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, ha traslladat a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana en nombroses ocasions per a millorar l’assistència sanitària dels veïns que acudeixen al consultori del nucli històric, més de 5.000 segons les targetes SIP. I, finalment, han atés les seues reclamacions perquè la primera autoritat local ha pogut confirmar l’augment dels facultatius metges en pròximes dates.

Segons va explicar l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “portem un temps treballant conjuntament entre la Direcció d’Atenció Primària i l’Ajuntament per a resoldre aquests problemes d’assistència sanitària que tenim en la localitat. I hem aconseguit avanços importants perquè, en breu, comptarem amb un pediatra a temps complet en el consultori del nucli històric. Així s’han compromés des de la Conselleria de Sanitat, de manera que en pròximes dates el consultori passarà de 2 a 3 metges per a consultes d’Adults i Pediatria. Aquesta és una antiga reivindicació que teníem pendent, va afirmar l’alcalde, perquè a causa del considerable augment de les targetes SIP en els últims anys no s’estava complint la ràtio de metge per habitant”. En aquest sentit l’alcalde es va mostrar agraït a la Direcció d’Atenció Primària “per la sensibilitat que ha tingut per a atendre aquestes peticions de millores sanitàries”.

D’altra banda, l’alcalde va recordar el compromís de l’Ajuntament de renovar les instal·lacions del consultori mèdic de la Cala. “En aquests moments estem a l’espera de l’estudi de necessitats d’aquest consultori. Una vegada recopilat elaborarem el projecte per a realitzar la reforma integral d’aqueixes dependències on s’atén a la població de la Cala i també als veïns d’urbanitzacions com Terra Marina. Considerem que aquest consultori, ubicat en l’Avinguda Marina Baixa, exerceix una gran funció i necessita aquesta actuació per a millorar l’espai on s’atén als usuaris i també l’espai dels professionals sanitaris que exerceixen allí la seua labor”.

GABINET DE PREMSA (7.10.19)