Finestrat llança una campanya dirigida als joves per a conscienciar sobre l’obligatorietat d’usar la mascareta per a frenar la propagació del virus

Nit de “Riures en valencià” a Finestrat
28/07/2020
Finestrat implanta a la seua platja un sistema de megafonia via ràdio, sense cablejat i alimentat per energia solar
29/07/2020

Des de les Regidories de Joventut i de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat han posat en marxa una iniciativa dirigida al públic juvenil per a conscienciar-los sobre la importància de complir l’obligatorietat de posar-se la mascareta i mantindre la distància de seguretat en les seues trobades per a evitar la propagació del coronavirus. Per a participar en aquesta campanya l’edil de Joventut, Nati Algado, va animar als joves a enviar vídeos curts d’uns 20 o 30 segons de duració “en els quals ens transmeten, a la seua manera, que tots hem de complir 3 regles molt bàsiques: higiene freqüent de mans, mantindre les distàncies i, sobretot, posar-nos la màscara de manera permanent en via pública i, per descomptat, en espais tancats”. Els joves poden enviar ja els seus vídeos per WhatsApp al núm. 606 936 432 i, amb tots s’editarà un muntatge general que servirà de campanya de conscienciació del consistori amb el públic juvenil com a destinatari principal “perquè estarà fet pels joves per als joves”.

Nati Algado, com a edil de Joventut i també de Sanitat, va traslladar la seua inquietud en comprovar-se que en les últimes setmanes l’augment del nombre de contagis s’ha produït en persones cada vegada més joves. “Entenem que la població adulta i major està molt sensibilitzada amb les mesures de seguretat enfront del COVID-19. No obstant això, no hem d’oblidar als joves i als adolescents perquè després del confinament i amb l’arribada de l’estiu estan més predisposats a trobades socials en els quals és fonamental que mantinguen aquestes normes bàsiques de seguretat. Sens dubte, tots som vulnerables a l’exposició a la malaltia i a vegades els joves no veuen tan clar aqueix risc”.

En les últimes setmanes hi ha hagut intervencions pedagògiques per part de la Policia Local en zones de més aglomeració de persones com el passeig de la platja per a conscienciar als veïns i turistes sobre l’ús de la mascareta. “Ara no és una indicació. Ara és una obligació per la salut i la seguretat de tots. És cert que molts joves estan conscienciats. No obstant això, hem considerat que havíem de posar el focus en aqueixa franja d’edat. Confiem en ells i, per això, hem inclòs en la campanya el hasghtag #EtNecessitemATu i “Frenalapropagació per a sumar esforços, entre tots, i que puguem superar prompte aquesta pandèmia”.

GABINET DE PREMSA (27.7.2020)