Finestrat llança una campanya de conscienciació a la ciutadania per a continuar mantenint les mesures preventives de seguretat

La Comissió Tècnica per a la valoració de les ajudes del lloguer es reuneix per a valorar l’estat de les sol·licituds presentades
14/05/2020
Finalitzen les obres de canalització de pluvials en la Partida Cantereria, la major inversió en millores hidràuliques en el nucli històric de Finestrat
15/05/2020

LA REGIDORIA DE SANITAT INSISTEIX EN L’ÚS DE MÀSCARES, MANTINDRE LA DISTÀNCIA DE SEGURETAT I LA HIGIENE FREQÜENT DE MANS PER A AVANÇAR EN LA DESESCALADA
Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat han llançat una campanya amb el lema “NO ÉS PER TU, ÉS PER TOTS ” per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de seguir les recomanacions sanitàries per a frenar la propagació del Covid-19. Cal recordar que el Ministeri de Sanitat va autoritzar el pas de la Fase 0 a la Fase 1 en el procés de desescalada al Departament de Salut Marina Baixa a què pertany Finestrat. Aquesta evolució implica la flexibilització de mesures quant al confinament des de dilluns passat, 11 de maig,  que han d’anar acompanyades, en tot moment, pel compliment de les directrius recomanades des del Ministeri per a frenar la pandèmia.
Segons va explicar la regidora de Sanitat, Nati Algado, “en l’actual escenari de desescalada i coincidint amb la reincorporació progressiva a l’activitat laboral en molts sectors percebem una certa relaxació quant a l’ús de les màscares, guardar la distància de seguretat o practicar una higiene freqüent de mans. Són 3 normes bàsiques i essencials que hem d’aplicar en espais tancats com a supermercats, transport públic, centres de treball, etc,, però també en llocs públics a què acudeix molta gent. En tot cas la màscara no substitueix la distància de seguretat”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE SANITAT, NATI ALGADO, ACÍ

Per a conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de continuar adoptant aquestes mesures, des de la Regidoria de Sanitat de Finestrat han llançat una campanya amb el lema “No és per tu, és per tots” en la qual recorden que en espais públics i espais tancats es recomana usar la màscara i guardar la distància física mínima d’1’5 metres. “Hi ha molts riscos relacionats amb la falta d’informació respecte a l’ús de màscara ja que usar-la no substitueix les altres mesures preventives, és a dir, el distanciament físic, la higiene freqüent de mans i evitar tocar-se la cara, el nas, els ulls i la boca, entre altres. Per això, ens pareix fonamental sensibilitzar a la ciutadania i posar el focus en la responsabilitat de cada un perquè una relaxació excessiva en aquestes pautes pot provocar un alt risc de perdre el control de la pandèmia”.

+Informació ací: (enllaç Ministeri)

En població general sana les recomanacions d’organismes internacionals plantegen la possibilitat d’usar màscares higièniques, algunes de les quals es poden reutilitzar seguint les indicacions de llavat del fabricant. L’ús d’aquestes màscares es considera per a la població general atés que les màscares mèdiques han de ser prioritzades per al seu ús en personal sanitari i en casos confirmats de COVID-19, persones encarregades de les cures de persones amb COVID-19 i grup vulnerables. Les màscares higièniques cobreixen la boca, nas i barbeta, estan proveïdes d’un arnés de cap que la pot rodejar o subjectar-se en les orelles i que està destinat a usar-se en una sola persona, preferiblement durant un procediment únic, podent-se usar diverses vegades si l’ús és en espais de temps molt curt i tenint molta cura.

L’ús de màscara haurà d’anar sempre associat al seguiment estricte de les mesures generals d’higiene descrites a continuació:
-Abans de posar-se una màscara cal llavar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb una solució amb base alcohòlica.
-Cobrir la boca i el nas amb la màscara i evitar que hi haja buits entre la cara i la màscara.
-Evitar tocar la màscara amb les mans mentres es porta posada i si es fa llavar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb una solució amb base alcohòlica.
-Rebutjar la màscara quan estiga humida i evitar reutilitzar les màscares d’un sol ús.
-Llevar-se la màscara per la part de darrere, sense tocar la part frontal, rebutjar-la en un poal tancat i llavar-se les mans amb aigua i sabó o amb una solució amb base alcohòlica.
-En el cas de màscares higièniques reutilitzables, aquestes s’han de llavar d’acord amb les instruccions del fabricant.
-La distància de seguretat i el llavat de mans amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques són d’enorme importància.
-Les màscares no han d’emportar-se al coll, tampoc es recomana traure-la o guardar-la en la butxaca o en qualsevol altre lloc per a tornar a posar-se-la més tard.

L’ús de màscara en població general sana pot ser particularment rellevant en situacions epidèmiques quan el nombre de persones asimptomàtiques però infeccioses es pot suposar que és alt en la comunitat.

(GABINET PREMSA.14.5.2020)