Finestrat llança “H₂0 ESPAI JOVE SALUT” per a joves de 12 a 30 anys

Finestrat celebra aquest diumenge Sant Antoni del Porquet
19/01/2023
Acaben els treballs de condicionament, asfaltat i enllumenat a la Partida Rural “L’Almarjalet”
24/01/2023

ABORDARAN DE MANERA DINÀMICA TEMES COM LA SALUT MENTAL, LA PREVENCIÓ DE L’ASSETJAMENT I LES ADDICCIONS ALS JOCS D’APOSTES

A més del Racó de Mares i Parells que acaba de començar la seua 2a edició, la Regidoria de Joventut de Finestrat organitza un cicle de dinàmiques sobre temàtiques similars encara que amb un destinatari diferent: joves des dels 12 fins als 30 anys.

“És la 1a vegada que llancem aquest projecte. Pensem que anar en paral·lel al Racó de mares i pares pot ser molt positiu. D’una banda, tenim l’espai de comunicació amb les famílies. I, d’altra banda, organitzem aquesta fórmula, més dinàmiques, amb un enfocament més interactiu, i obert a la participació directa dels joves”, va afirmar l’edil de Joventut, Nati Algado.

La finalitat d’aquestes sessions serà ensenyar als joves a cuidar la seua salut i millorar el seu benestar físic i emocional. L’edil de Joventut va recordar que la primera causa de mort no natural en adolescents és el suïcidi. “No podem viure d’esquena a aqueixa realitat tan crua. Aquesta situació ve derivada de molts factors com poden ser problemes mentals però també altres circumstàncies com patir assetjament escolar, consumir drogues, etc. Per això, des de l’àrea de Joventut volem posar el focus en la salut dels nostres joves i hem creat aquest espai anomenat H2O per a compartir inquietuds i, sobretot, aprendre dels professionals que ens acompanyaran i dels propis membres el grup”. La 1a sessió serà aquest divendres, 27 de gener, en horari de 19.00 a 20.30 hores.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ

Calendari 2023 “H₂O Espai de Salut Jove Finestrat”:

-Divendres 27 de gener: Diversitat. Tolerància. LGTB.

-Divendres 17 de febrer: Salut mental. Prevenció d’autolesions i suïcidi.

-Divendres 24 de març: Anorèxia. Bulímia i TCAS (Trastorns de l’Alimentació)

-Divendres 21 d’abril: Orientació i gènere. Coneix-te.

-Divendres 19 de maig: Sexe. Relacions sexuals sanes. Porno.

-Divendres 16 de juny: Drogues i alcohol.

-Divendres 29 de setembre. Assetjament escolar i Ciberassetjament escolar.

-Divendres 10 novembre. Relacions socials. Tolerància i respecte.

-Divendres 15 de desembre: Addicció a les Tics i jocs d’apostes.

Per a participar, no cal inscripció prèvia encara que sí que confirmar l’assistència. Les persones interessades poden contactar amb el departament de Joventut en el WhatsApp 606 936 432, per correu electrònic en joventut@finestrat.org o en el mateix Centre Juvenil Finestrat.

(GABINET DE PREMSA: 23.01.2023)