Finestrat ja compta amb la seua pròpia tècnica de captació i gestió de fons europeus

Obertes les inscripcions a l’Escola de Voleibol de platja de la Cala de Finestrat
12/05/2023
Finalitzen les jornades de prevenció de violència escolar i violència masclista a les aules dels col·les de Finestrat
16/05/2023

S’incorpora a l’Ajuntament de Finestrat la nova tècnica de fons europeus, personal específic destinat a captar, gestionar i assessorar el govern i a l’empresariat local en matèria de subvencions procedents dels fons de la Unió Europea. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, el regidor d’aquesta àrea, Héctor Baldó, i el director de “Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent”, Miguel Ángel Catalán li van donar la benvinguda. “Des de març de 2021 el nostre Ajuntament té un departament propi de Projectes Europeus”, va assenyalar l’edil de l’àrea, Héctor Baldó, “que ara incorpora aquesta nova tècnica, la qual cosa ens ajudarà a reforçar la nostra estratègia per a continuar captant recursos per a desenvolupar projectes del nostre ajuntament i també per a fer costat a les pimes en el seu accés a aquestes ajudes”.

Cal recordar que Finestrat es va convertir en un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana a ser beneficiari de fons europeus, 3 milions €, en la 1a convocatòria de fons Next Generation, dins dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. “Amb aquesta nova incorporació anem per més fons, per a continuar desenvolupant projectes del consistori i, com a novetat, també per a assessorar les PIMES locals i que tinguen més facilitats a l’hora d’accedir a tots aquests recursos”.

En concret, les funcions adscrites a aquest lloc de treball és impulsar la realització de projectes susceptibles de ser finançats per fons Next Generation, fons estructurals i en particular, de fons competitius, per a ser desenvolupats per l’Ajuntament. I també, de manera coordinada amb l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, es dedicarà a assessorar el teixit empresarial de pimes locals en la captació de fons europeus, de manera que faciliten el seu arrelament territorial i l’aprofitament d’aquests recursos.

Com contactar

Poden enviar un correu a l’adreça scunat@finestrat.org o telefonar a l’Ajuntament (96 587 81 00) al telèfon mòbil 678 046 097.

El programa ERTEFE de contractació de personal tècnic per a la captació i gestió de fons europeus es troba en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, convocat per LABORA.

(GABINET PREMSA.12.05.2023)

El Punt GVANEXT de l’Ajuntament de Finestrat forma part d’una xarxa d’ajuntaments i mancomunitats que constitueixen més de 200 punts distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, on especialistes en gestió de Fons Europeus ofereixen assessorament especialitzat i assistència presencial a tots aquells que busquen finançament a través de GVANEXT.

La Xarxa Local per a la Captació i Gestió de Fons Europeus té com a objectiu assessorar el teixit empresarial de pimes locals i als emprenedors en la captació de fons europeus de manera coordinada amb els Agències de Desenvolupament Local, els Pactes Territorials per l’Ocupació i les seccions territorials de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.