Finestrat invertirà 5 milions d’euros per a reactivar la recuperació econòmica

8a victòria consecutiva de les sènior del Club Voleibol Finestrat
04/12/2020
Travessia Finestrat-Guadalest amb el Portell
09/12/2020

L’ALCALDE ANUNCIA LA CONSTRUCCIÓ D’UN HOTEL I UNA NOVA SUPERFÍCIE COMERCIAL EN EL BULEVARD DE FINESTRAT

JUANFRAN PÉREZ LLORCA DESTACA L’ABONAMENT DE MÉS DE MIG MILIÓ € A AJUDES SOCIALS PER A PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA CRISI

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, ha iniciat hui el balanç del 2020 amb el record de les víctimes de la COVID-19 en un any especialment complicat i marcat per la pandèmia, el confinament i les crisi socioeconòmica i sanitària. “Des de març la nostra prioritat ha sigut l’assistència social a les persones més vulnerables i les ajudes a tot el teixit productiu. A això hem consignat 1’5 milió d’euros i, hui dia, hem abonat més de 500.000€ per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi”. Com a exemples va enumerar les subvencions per a autònoms i pimes, ajudes al lloguer, bonificacions del 100% sobre el rebut del fem i de l’IBI, prestacions econòmiques individualitzades (PEIS), distribució d’aliments o bonificacions en l’Impost de Construccions (ICIO) per a aquelles empreses que generen ocupació en la localitat, entre altres. “I el nostre compromís continuarà perquè mentre dure la crisi no deixarem a ningú només”.

La formació i la creació d’ocupació han sigut els següents puntals destacats per l’alcalde de la gestió d’aquest 2020. Curs de formació en oficis com a carnisseria i la contractació de diverses persones a l’Ajuntament mitjançant programes públics d’ocupació com l’EMCORP, l’ECOVID (3 llocs com a conserges) o l’AVALEM JOVES, per a 1 treball en neteja viària. “De cara a 2021 volem seguir avant amb aquesta dinàmica i ja hem sol·licitat un taller d’ocupació i el programa ET FORMEM, destinat a formar en un ofici a persones en risc d’exclusió social, una realitat accentuada enguany per la pandèmia i que es pot prolongar en 2021”. En el cas de Finestrat la formació serà per a assistència a majors “amb la mirada posada en la possibilitat d’ocupar llocs de treball en la futura Residència Geriàtrica”.

Precisament en referència a aquest gran projecte social, l’alcalde va avançar que la setmana vinent passa per Junta de Govern la llicència d’obres. “Aquesta residència tindrà 125 places i 30 per a Centre de Dia. I en matèria d’ocupació, són 70 llocs de treball i, hem acordat ja amb l’empresa, que 18 siguen indefinits”.

Hotel al Bulevard

De cara al nou any l’alcalde va anunciar el projecte de construcció d’un hotel de més de 80 habitacions en el Bulevard. “Aquest hotel que ve a generar més ocupació i a revitalitzar encara més la vida en la zona comercial, vindrà acompanyat per una altra gran superfície que se suma al nostre Bulevard, un dels més consolidats en la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit va agrair la confiança de les grans marques com Porcelanosa o Bricomart per a implantar-se a Finestrat “el que ens apuntala com a motor d’economia i ocupació, la millor prestació social”.

En aquest capítol d’inversions, l’alcalde va recordar la novetat que el Govern Central permeta als Ajuntaments disposar dels seus romanents. “Fa un mes ens els volien llevar. Aplaudisc el canvi de criteri perquè considere que els Ajuntaments són els que millor saben a què destinar els seus estalvis. I, en el cas de Finestrat, estem parlant de 5 milions d’euros”.

Entre els grans projectes per a l’any vinent Juanfran Pérez Llorca va parlar de la reurbanització de l’Avinguda Benidorm. “Una obra de gran envergadura amb 1’4 milions € de pressupost que compta amb el suport de la Diputació d’Alacant i que ve a remodelar totes les pluvials, voreres, paviment i reordenar el trànsit de la principal via del nostre nucli urbà”. També en la zona del poble està prevista l’adquisició de sòl per a crear un aparcament en superfície i per a habilitar la nova seu de la Policia Local i els Serveis Socials municipals.

En la zona de les urbanitzacions està prevista la inversió de 300.000€ en l’embelliment de l’Avinguda Amèrica amb renovació de paviment “i la generació de zones verdes. Aqueixa serà la nostra gran aposta de cara als pròxims anys: espais a l’aire lliure, ben adequats i aprofitant l’excel·lent clima que tenim a la Costa Blanca”.

La connectivitat també s’ha demostrat clau en aquests últims mesos de teletreball per a moltes persones. “Per això, hem continuat estenent la fibra òptica per les partides rurals, espais triats cada vegada més per a viure i teletreballar”. Al Bulevard va anunciar que s’està treballant per a facilitar la instal·lació de tecnologia 5G “que permeta accés gratuït a xarxa wifi”. I va instar a la Generalitat a no retirar més ajudes com les de l’IVACE “perquè necessitem continuar innovant i ser més competitius”.

A la Cala de Finestrat ja està projectada la reforma del consultori mèdic “Des de l’Ajuntament farem aquesta obra, que suposa més de 100.000€, a l’espera que la Conselleria de Sanitat ens ajude a sufragar aquesta reforma integral. Ens ajude o no ens ajude, nosaltres ho reformarem”.

I per al frontal de la platja està previst executar la 1a fase del passeig marítim amb un pressupost de 300.000€. “En aquest cas demanarem al Govern central, igual que ha ajudat a sufragar els passejos de Benidorm i La Vila, que ajude a finançar el de Finestrat”.

Creixement urbanístic

“Finestrat continua sent atractiu per a la inversió privada. Malgrat la pandèmia la construcció no ha parat en la nostra localitat, no sols a les urbanitzacions, també en el centre històric on s’està registrant molt moviment de rehabilitació d’immobles antics”, va afirmar Pérez Llorca. En xifres són més de 500 habitatges acabats en 2020, més de 150 llicències d’obra nova. “I demostrarem que es pot créixer, es pot construir i, alhora, ser sostenibles amb un 60% del nostre terme municipal protegit”. I va recordar la gran aposta pels espais verds amb exemples com la remodelació de l’àrea recreativa de la Font del Molí “que s’està executant en aquests moments”.

En matèria de Medi Ambient va avançar la previsió d’obrir l’Ecoparc en el primer trimestre de l’any. “Situat en ple bulevard serà una instal·lació pionera per la seua integració en l’entorn urbà, per la seua tecnologia en el tractament de residus i en la insonorització de les seues instal·lacions”. L’ecoparc donarà servei als particulars, que podran depositar els residus generats en l’àmbit domèstic de manera gratuïta i també a empreses com a constructores que podran depositar els seus residus i enderrocs amb la seua tarifa corresponent. Aquesta instal·lació funcionarà mitjançant concessió administrativa i ajudarà a combatre l’acumulació d’abocaments incontrolats. També en matèria de sostenibilitat seguirà avant la implantació de la tecnologia LED que ja cobreix el 40% de l’enllumenat públic i la dotació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. “Ja són més de 45 en tota la localitat, la meitat en la zona del bulevard. I en pròximes dates en el nostre propi aparcament municipal posarem més punts en funcionament”.

Com a reivindicació va recordar la necessitat d’agilitar el projecte de l’Institut de Secundària. “Ara mateix els estudiants podrien assistir tots els dies a classe i no de manera semipresencial. L’Institut no està inclòs en els pressupostos de la Generalitat per a 2021 i tampoc l’ampliació del col·legi Balcó de Finestrat, la qual cosa ens preocupa especialment”. En aquest sentit, Juanfran Pérez Llorca va anunciar la presentació de diverses esmenes per part del grup popular en les Corts Valencianes als pressupostos de la Generalitat amb aquestes dues reivindicacions, Institut i ampliació del col·legi, a més de la reforma del consultori de la Cala i les subvencions de l’IVACE als polígons industrials i bulevards comercials.

En referència a la corporació alcalde va agrair el treball de l’equip de govern en aquest any tan complicat i la voluntat del grup socialista en l’oposició “perquè comencem l’any amb l’aprovació dels pressupostos de 2020, sense vots en contra per primera vegada en la història d’aquesta corporació. Consens que esperem es repetisca en els pressupostos d’aquest pròxim exercici”.

Finalment, va concloure fent una reflexió: “Per a eixir d’aquesta crisi cal invertir, cal crear ocupació, cal generar il·lusió. És el moment. I facilitar la vida a la ciutadania, la qual cosa suposa reduir la pressió fiscal, baixar taxes i bonificar impostos”. “Sens dubte, Finestrat és un dels municipis d’Espanya més preparat per a la reactivació econòmica”.

(GABINET DE PREMSA. 4.12.2020)