Finestrat intensifica les mesures a la platja per a garantir el compliment del Pla de Contingència Anti COVID-19

Nova edició del curs de carnisseria de Finestrat per a fomentar la inserció laboral en situació de desocupació
20/07/2020
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza una activitat aquàtica d’aventura en el Barranc del Gorgo de l’Escala
22/07/2020

AMB L’ARRIBADA DE VISITANTS AUGMENTA LA VIGILÀNCIA SOBRE L’OBLIGATORIETAT DE MANTINDRE DISTÀNCIES I PORTAR MÀSCARA EN VIES PÚBLIQUES COM EL PASSEIG I ACCESSOS A LA PLATJA

Amb l’arribada de més visitants a la Cala de Finestrat des de la Regidoria de Platja i també des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana han reforçat les mesures per a garantir el compliment del Pla de Contingència anti COVID-19 a la platja. D’una banda, per a facilitar la distribució dels usuaris han desplaçat el tercer accés fins al final del passeig, en el terme municipal de Finestrat. També han reforçat la presència policial per a indicar als visitants l’obligatorietat de complir les normes com portar la màscara en les vies públiques i mantindre les distàncies de seguretat, a més d’intensificar la vigilància aèria amb la unitat dron de la Policia Local.
En paraules del regidor de Platja, David Alarcón, “en les últimes jornades hem notat l’increment de visitants a la Cala de Finestrat. Per això, hem decidit modificar l’emplaçament de l’últim accés que obrim perquè els visitants es distribuïsquen millor per l’espai de la platja ocupant tant els extrems com la zona central. També hem incrementat la comunicació de les normes, de manera que ara els informadors insisteixen més sobre l’obligatorietat de mantindre les distàncies de seguretat en l’arena i també en l’aigua per a evitar les aglomeracions, que és el que menys convé en aquests moments davant l’evolució de la pandèmia”. Finalment, l’edil va informar sobre l’augment de la presència policial i de la intervenció de la unitat de vigilància aèria dron “per a controlar, des de l’aire, que es compleix la normativa del nostre Pla de Contingència #FinestratSegur”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR DE PLATJA ACÍ

En la seua visita a aquest nou emplaçament de l’accés l’edil va recordar les principals normes del Pla com l’aforament màxim de 1.000 persones, l’entrada restringida pels accessos habilitats, no deixar cadires, gandules o ombrel·les sense romandre a la platja i l’horari de 9.00 a 21.00 hores, entre altres que es poden consultar en els panells informatius i a l’equip d’informadors de platja.
Per a orientar als banyistes sobre les mesures de seguretat del Pla de Contingència el consistori compta amb un equip de més de 15 informadors, a més de panells informatius on es poden consultar les normes en castellà, valencià i anglés. En les últimes jornades s’ha incorporat també un sistema de megafonia automàtic per a emetre els missatges sobre horaris i normes com mantindre les distàncies de seguretat.

Bandera blava, àrea accessible, xarxa WiFinestrat i Tourist Info a peu de platja
La Cala de Finestrat està reconeguda, un any més, amb la Bandera Blava per la qualitat de l’aigua, l’arena i l’excel·lència dels seus serveis en matèria de seguretat, sostenibilitat i gestió ambiental. A més, cada setmana es publiquen en els panells informatius de la platja, en la pàgina web i en les xarxes socials els resultats de les analítiques que es realitzen a l’estat de l’arena i de l’aigua per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a través del Programa de Control i Vigilància de la Qualitat de les Aigües de Bany de la Comunitat Valenciana.
La Cala de Finestrat també és platja accessible perquè compta amb àrea delimitada per a persones amb mobilitat reduïda que disposen d’assistència per a accedir a la mar sol·licitant cita prèvia en el lloc de socorrisme.
En matèria de tecnologia la Cala de Finestrat disposa de Xarxa Wifi gratuïta des de març de 2018 quan es va convertir en la 1a platja de la Marina Baixa a oferir aquesta tecnologia de manera gratuïta. A més, els bancs del passeig també tenen connexions USB per a facilitar la càrrega dels dispositius mòbils.
Quant a informació al visitant, el Punt de Turisme està obert per a donar servei des del mateix passeig de dilluns a divendres, en horari de 9.00 a 14.30 hores.
(GABINET PREMSA. 21.7.2020)