Finestrat instarà a la CHJ a inspeccionar i netejar el llit del riu Anxero per a evitar incendis

Segueix en directe la sessió plenària extraordinària divendres 16, 11:30 hores
16/11/2018
Aviso Usuarios/as pabellón deportes Finestrat: nuevo acceso por obras
18/11/2018

Des de l’Ajuntament de Finestrat instaran a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) a realitzar la inspecció i neteja del llit del riu “Anxero” per a previndre incendis forestals com els quals s’han registrat en els últims sis mesos.  A causa del greu risc que suposa per a les persones que habiten en les partides rurals contigus així com per als béns i vivendes allí ubicats instaran a la CHJ a la realització efectiva d’inspecció i neteja en el tram del llit comprés entre el “Pont del Riu Anxero” (CV-758) fins al camí que dóna accés a les partides rurals de “La Robella“ i “Els Cremats“. Així ha quedat establit després d’aprovar-se per unanimitat en el ple extraordinari celebrat este matí.

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va recordar el foc més recent, succeït diumenge passat 11 de novembre, que va afectar una antiga casa d’eines, a més de l’incendi de maig que va afectar dues hectàrees de superfície, a la vegetació del llit (canyes, juncs, etc…) i als camps de cultiu contigus.  Respecte d’això, el primer edil va agrair públicament a tots els partits polítics que formen la corporació municipal que hagen recolzat la proposta d’Alcaldia “i avalant aquesta proposta espere que des dels partits que són govern en la Generalitat Valenciana i en El Govern d’Espanya açò servisca perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer complisca, d’una vegada per sempre, una de les seues obligacions que és mantindre nets els llits dels rius”.

D’altra banda, en la sessió plenària extraordinària també ha sigut aprovada per unanimitat la modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament per a 2018 i la modificació de la relació de llocs de treball (RPT) de l’Ajuntament per a 2018.  “Es tracta d’uns ajustos en la RPT per a poder optar a la taxa de reposició, és a dir, basant-se en les jubilacions poder oferir dues places d’ajudants d’oficis com laborals fixos.  I així ha quedat també aprovat per unanimitat”.

 

 

GABINET DE PREMSA (16.11.18)