Finestrat instal·la plaques fotovoltaiques en els dos col·legis i en el consultori del centre històric

I Concurs Caní de Finestrat el pròxim 10 d’abril a la Plaça de la Unió Europea
25/03/2022
Sessió plenària ordinària: dimecres 30 març, 9.15h. 1a planta Aj. Finestrat
30/03/2022

LA INICIATIVA PERMETRÀ L’ESTALVI DE MÉS DEL 60% D’ENERGIA I COMPENSAR ALTRES INSTAL·LACIONS MUNICIPALS

És una qüestió d’estalvi i és un compromís amb la reducció de l’emissió de gasos efecte d’hivernacle. L’Ajuntament de Finestrat inicia la instal·lació de panells fotovoltaics en els col·legis “Balcó de Finestrat” i “Puig Campana” i en el consultori mèdic del centre històric.

Aquest matí, l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, acompanyat de l’edil d’Educació, Maria Dolores Viudes han seguit els treballs d’instal·lació en el col·legi “Balcó de Finestrat”.

En paraules de l’alcalde “hem començat a prendre la iniciativa i a instal·lar les plaques solars en els dos col·legis i en el consultori del centre històric. És una primera fase però continuarem apostant per les energies renovables en més edificis municipals perquè és sostenible i perquè estem pagant una alt rebut de la llum. I no podem ni devem fer front a aqueixes factures de llum tan desmesurades que estan arribant. A més, en situar en centres escolars ens permetrà anar compensant el consum energètic d’altres dependències municipals”

 

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ, ACÍ

En total s’instal·laran 89 mòduls en els tres edificis amb una producció de 36.495 watts pique. Això permetrà en el cas dels dos col·legis un estalvi energètic del 60% i en el cas del consultori de més del 75%. El pressupost d’aquestes instal·lacions és de 50.000€.

Els pròxims projectes en estudi són la instal·lació de panells fotovoltaics a la guarderia EMUFI de Finestrat i al Centre Juvenil. Projectes que s’uneixen a les plaques que ja funcionen des de fa uns anys a la partida de l’Alhambra de Finestrat.