Finestrat insta a la Generalitat a canviar la normativa de transport escolar per a garantir plaça als estudiants de Batxiller i Enllustres formatius

El pàrquing municipal continuarà sent gratuït de dia per a veïns i turistes que visiten Finestrat
29/11/2019
La jove pilotari de Finestrat, Reyes Picó, va participar en la final autonòmica One Wall femenina amb un gran resultat
29/11/2019

L’ALCALDE INSISTEIX EN EL FET QUE LA SOLUCIÓ ARRIBARIA AMB LA CONSTRUCCIÓ DE L‘INSTITUT DE SECUNDÀRIA A FINESTRAT

L’Ajuntament de Finestrat ha instat a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport a què modifique la normativa vigent en matèria de Transport Escolar Col·lectiu i que els alumnes i alumnes de Cicles Formatius i Batxillerat passen a ser considerats com a BENEFICIARIS i no com AUTORITZATS, conforme estan en l’actualitat. Aquest canvi en la normativa garantiria, segons va afirmar l’alcalde, Juan Francisco Pérez, que tots els alumnes tinguen la seua plaça d’autobús per a arribar als instituts de la comarca on cursen els seus estudis.

Segons va afirmar l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “en aquests moments els xiquets de l’ESO (Educació Secundària Obligatòria) tenen el transport escolar garantit perquè són beneficiaris. I només si queden places lliures poden usar-ho els estudiants de Batxillerat i cicles formatius que estan com autoritzats. Nosaltres el que demanem és que tots siguen beneficiaris i així podran tindre la seua plaça garantida en l’autobús que els porta a l’institut”.

L’alcalde va posar en antecedents aquesta moció aprovada ahir en ple i motivada pels problemes que ocasiona el transport als estudiants i respectives famílies cada curs escolar. “Tots els anys ens obliga a l’Ajuntament a buscar fórmules perquè aquest alumnat tinga cobert el transport fins als seus centres”. Com a exemple, el consistori ajuda a sufragar les despeses de l’autobús dels estudiants de Batxiller i Cicles formatius mitjançant un conveni amb l’empresa concessionària d’aquest servei, Llorente Bus. Per tant, la petició llançada ahir des de l’Ajuntament a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana és que l’alumnat de Batxiller i Cicles formatius de Finestrat passe a ser considerat beneficiari, igual que els de l’ESO, i no autoritzats conforme estan ara. D’aquesta manera, sempre tindrien garantida la seua plaça de transport escolar.

Institut de Secundària
Davant d’aquesta problemàtica l’alcalde va plantejar que la solució vindria amb l’autorització, per part de la Generalitat, de la construcció de l’Institut de Secundària i també de Batxiller i cicles formatius a Finestrat. “Si som capaços de fer veure a la Generalitat que és necessari construir un Institut a Finestrat, es van estalviar els costos del transport escolar “. En aquests moments un total de 5 autobusos ixen de Finestrat per a portar als estudiants als instituts, 2 des de zona de la Cala i urbanitzacions i 3 des del nucli històric.  “I l’any que ve seran més vist el creixement poblacional que estem registrant a Finestrat”, va indicar l’alcalde. “Què em diguen des de Conselleria en quina localitat s’ha d’habilitar pràcticament un carrer sencera tots els dies perquè els autobusos arrepleguen i deixen als escolars i l’any que ve seran més vist el creixement poblacional que estem registrant. Què em diguen des de Conselleria en quina localitat s’ha d’habilitar pràcticament un carrer sencera tots els dies perquè els autobusos arrepleguen i deixen als escolars”.