Finestrat iniciarà en breu les Obres de Manteniment en el Depòsit Anti-Tempestes subterrani en el tram final del Barranc de la Cala

Tornen a Finestrat els Fanalets al Carrer amb motiu del Dia Internacional de la Dona
22/02/2024
3 dies de dol oficial, banderes a mitja asta i minut de silenci pel dramàtic incendi de València
23/02/2024

AQUESTES OBRES HAN MOTIVAT QUE FINESTRAT NO OPTE A LA BANDERA BLAVA ENGUANY

Han passat més de més de 5 anys de l’obra més important executada a La Cala de Finestrat, la Canalització del Barranc que tenen com a principal objectiu alentir la velocitat de les avingudes d’aigua i, amb això, reduir la perillositat per a les persones i d’arrossegament que això suposa.

Unes obres que en la zona final mantenen un depòsit subterrani on arriben les aigües pluvials i són derivades a la xarxa de sanejament municipal. Aquest sobreeixidor està protegit per una escullera coberta d’arena. El pas del temps i l’eixida d’aigües, sobretot en dies de pluja, ha provocat un enfonsament de part d’eixa escullera que ha afectat l’arena que cobreix eixa zona.

Des de l’Ajuntament de Finestrat es té previst intervindre en breu en eixa zona final, per a dur a terme treballs de manteniment de l’escullera i així frenar la pèrdua d’arena. La duració estimada de les obres serà de tot just dues setmanes.

“Aquestes obres que volem fer són fonamentals per a donar un millor servei. Hem començat amb la tramitació de permisos per a una obra de manteniment imprescindible per a la seua efectivitat. A l’haver d’iniciar aquestes obres, enguany no optarem a la bandera blava perquè sabem que quan hi ha obres a la platja no es pot optar a la bandera; però volem sacrificar aquest distintiu sense perdre l’excel·lent qualitat i els magnífics serveis que té la nostra Cala de Finestrat” va assenyalar l’alcalde Juanfran Pérez Llorca.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

La decisió de no optar a la Bandera Blava ja ha sigut comunicada des del consistori a l’entitat gestora de Banderes Blaves, ADEAC, Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor.

L’alcalde de Finestrat també va voler ressaltar “que serà una obra breu, a penes dues setmanes i solo de manteniment. No afectarà el bon funcionament del sector hoteler i de restauració i es farà en un període que no afecte el seu treball”.

Les obres previstes hauran de ser autoritzades pel Servei Provincial de Costas d’Alacant, del Ministeri per a la Transició Ecològica, i amb el qual ja s’han iniciat els primers tràmits per a la seua autorització.

(GABINET PREMSA.22.2.2024)