Finestrat incrementa les ajudes mensuals per a les famílies amb menors de 3 anys en Escoles infantils

Juan Warx i Ós Gat, artistes guanyadors del premi Finestrat Art Públic amb el projecte “Àmfora de Finestrat”
02/10/2022
Finestrat pagarà fins a 120 euros al mes als Joves que estudien en la Universitat
05/10/2022

EL TERMINI DE SOL·LICITUD D’AQUESTES AJUDES JA ESTÀ OBERT I ES PODRÀ SOL·LICITAR FINS Al 19 D’OCTUBRE

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat informen que tornen a convocar les ajudes municipals per als menors de 3 anys escolaritzats en guarderies o Escoles Infantils autoritzades per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana amb una novetat important: incrementen la quantia, sobretot per als bebés menors d’1 any. Les seues famílies passaran a rebre 100€ al mes, en lloc de 70€. També es beneficien d’aquest increment els nascuts en 2021, és a dir, els bebés de 1-2 anys, que passa de 50 a 60€ al mes. En el cas de xiquets/es de 2 i 3 anys l’ajuda es manté en 30€/mes. A més, és compatible amb el bo infantil de Conselleria.

En paraules de l’edil d’Educació, Mª Dolores Viudes, “el nostre objectiu continua sent fer costat a les famílies en la conciliació amb instal·lacions educatives i, a més, reduint les despeses d’escolarització. Quant a instal·lacions a Finestrat tenim aula de 2 anys en els dos centres educatius, tant el CEIP Puig Campana com el CEIP Balcó de Finestrat; també tenim la nostra pròpia Escola Infantil Municipal, l’EMUFI, per a menors de 3 anys. I, conscients del moment d’escalada de preus que vivim en tots els àmbits, tots els anys convoquem unes ajudes mensuals que hem decidit incrementar. D’aquesta manera, reduïm una mica més la quota que abonen les famílies a les Escoles Infantils cada mes i els continuem secundant per a conciliar en aquesta franja d’edat tan sensible i primerenca com són els bebés fins a 3 anys”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, Mª DOLORES VIUDES, ACÍ

L’any passat una vintena de famílies va resultar beneficiària d’aquesta ajuda municipal que, al seu torn, és compatible amb el bo infantil que ofereix la Conselleria d’Educació, sense excedir l’import de la quota corresponent a l’educació. Aquest és el 6é any que el consistori convoca aquesta ajuda amb una consignació de 19.000€ del pressupost municipal.

La quantia de les ajudes va des dels 30€ mensuals per als xiquets/es de 2-3 anys; per a la franja d’edat d’1 a 2 anys (nascuts 2021) l’ajuda s’incrementa de 50 a 60€; i en el cas dels més xicotets (nascuts en 2022) que són els bebés menors d’1 any, l’ajuda també augmenta de 70 a 100€.

Requisits i terminis per a sol·licitar l’ajuda.

Podran beneficiar-se d’aquesta ajuda els xiquets/es de 0 a 3 anys matriculats que cursen primer cicle d’Infantil en centres educatius autoritzats per la Generalitat Valenciana; els usuaris hauran de presentar la sol·licitud d’ajuda i la documentació requerida en el termini establit del 28 de setembre al 19 d’octubre, per SEU ELECTRÒNICA en el Registre d’Entrada (planta baixa, Ajuntament) o en l’extensió administrativa de la Cala, que actualment presta el seu servei en el Centre Social a causa de les obres de reforma.

Entre els requisits, han de figurar empadronats en el padró municipal amb almenys sis mesos d’antiguitat i no superar el llindar de renda estipulat en les bases.

Poden consultar les bases que regulen aquesta subvenció en la pàgina web municipal-portal de la transparència i també en aquest enllaç directe ACÍ

(GABINET PREMSA.27.9.2022)