Finestrat implanta una línia d’autobús que beneficiarà els estudiants de Batxiller i cicles que es van quedar sense plaça en el bus de la Generalitat

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dijous 12 de març, 14:00 hores
12/03/2020
Anul·lació agenda març Finestrat
12/03/2020

L’EDIL D’EDUCACIÓ ES VA REUNIR AMB LES FAMÍLIES PER A INFORMAR SOBRE AQUESTA LÍNIA I LES MILLORES INTRODUÏDES COM LA REDUCCIÓ DEL NÚM. DE PARADES I LA DURACIÓ DEL TRAJECTE

La regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, es va reunir amb les famílies dels 25 estudiants de Finestrat que cursen els seus estudis de Batxiller i Cicles formatius a La Vila Joiosa i que no disposaven de transport escolar en els autobusos de la Generalitat Valenciana. El motiu d’aquesta convocatòria era informar-los sobre els últims avanços aconseguits des de l’Ajuntament per a garantir-los el servei de transport de manera gratuïta i amb diverses millores respecte a la línia que venien utilitzant. Com va explicar la regidora al terme de la trobada “el tema de l’autobús als instituts de la Vila Joiosa sempre representa un maldecap per a les famílies de Finestrat i per a aquesta Regidoria en particular. Portem diversos cursos intervenint com a administració més pròxima per a ajudar els ciutadans a resoldre les seues queixes, bé perquè els estudiants no obtenen plaça en l’autobús de la Generalitat o bé perquè els trajectes superen els 55 minuts de duració que és la que marca la normativa com a límit”.

En aquest curs escolar 25 estudiants es van quedar sense plaça d’autobús per a arribar als instituts de La Vila Joiosa on cursen Batxiller o cicles formatius. “Així que des de l’Ajuntament arribem a un acord amb Llorente Bus perquè la línia 19 també done servei a aquests estudiants adaptant itinerari i horaris a les seues necessitats. A més, des del consistori hem fet un esforç perquè el servei siga gratuït mitjançant una targeta que els hem facilitat. D’aquesta manera, evitem greuges respecte a aquells que sí que tenen plaça en el bus de la Generalitat”.

Després d’aquests mesos amb el servei en marxa i en atenció a la informació que han traslladat les pròpies famílies, el consistori ha acordat amb Llorente Bus diverses millores de les quals ahir va informar l’edil a les famílies junt amb el tècnic municipal d’Educació, Ángel Lloret. D’una banda, han reduït el número de parades evitant que l’autobús passe per l’hospital o la zona comercial. D’aquesta manera, redueixen la duració del trajecte de quasi 1 hora a 40 minuts. També han adaptat l’horari de tornada de manera que 2 dies a la setmana, els dimecres i els divendres, avancen l’eixida a les 14:15 hores “perquè tots els estudiants acaben en aqueix horari. D’aquesta manera, els estalviem 1 hora d’espera fins a les 15:15 que és l’horari de tornada habitual”, va assenyalar l’edil. Una altra novetat és que l’itinerari d’anada i tornada no serà el mateix amb l’objectiu que els primers alumnes que agafen l’autobús al matí siguen els primers a arribar a casa en tornar i viceversa. “D’aquesta manera aconseguim que tots passen aproximadament el mateix temps en l’autobús”.

Moció perquè tots els estudiants passen d’”autoritzats” a “beneficiaris”
D’altra banda, la regidora va recordar la moció que va aprovar la corporació en el ple del passat mes de novembre per a instar a la Conselleria d’Educació a què tots els estudiants de Batxiller i cicles formatius de Finestrat foren considerats beneficiaris del servei de transport escolar que sufraga la Generalitat, “i no autoritzats conforme estan actualment. Ara només tenen plaça en l’autobús de la Generalitat si no es cobreix amb els estudiants de l’ESO. I el que demanem nosaltres és que tots siguen beneficiaris, tant els de l’ESO com els de Batxiller o cicles, perquè no és lògic voler fomentar aquestes etapes educatives i que des de la Generalitat no se’ls garantisca plaça en l’autobús”.

Petició Institut de Secundària
Finalment, la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, va insistir en el fet que des de l’Ajuntament s’està treballant des de fa quasi 2 anys per a aconseguir la construcció del primer Institut d’Educació Secundària, Batxiller i cicles formatius a Finestrat. “No em cap el menor dubte que tindre el nostre propi institut acabaria amb aquest problema endèmic del transport que arrosseguem des de fa anys a Finestrat cada vegada que arranca el curs”.

(GABINET DE PREMSA.11.3.2020)